Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 25,7 δισ. ευρώ οι συναλλαγές του ΧΑΑ το 2002

Στα 25,7 δισ. ευρώ περίπου ανήλθαν οι συναλλαγές στη Σοφοκλέους κατά τη διάρκεια του 2002, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα να έχει ο Ιανουάριος και τη μικρότερη ο Οκτώβριος με 1,5 δισ. ευρώ.

Στα 25,7 δισ. ευρώ οι συναλλαγές του ΧΑΑ το 2002
Στα 25.763 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία των συναλλαγών της Σοφοκλέους κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, εκ των οποίων τα 305 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τις συναλλαγές για τις μετοχές των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Τα 19,6 δισ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές μέσω του ΟΑΣΗΣ και τα 4,8 δισ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Ο μήνας με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ο Ιανουάριος με συναλλαγές ύψους 2,6 δισ. ευρώ, ενώ η μικρότερη συναλλακτική δραστηριότητα σημειώθηκε τον Οκτώβριο όπου η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 1,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΧΑΑ, ο μήνας με τη μεγαλύτερη κυκλοφόριακή ταχύτητα (αξία συναλλαγών προς κεφαλαιοποίηση μετοχών) είναι ο Ιανουάριος με δείκτη 27,2, ενώ τον Ιούνιο ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 19,9.

Άξιες αναφοράς είναι οι συναλλαγές της Τράπεζας Κύπρου όπου τους τελευταίους μήνες του έτους, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο παρουσίαζαν κάθε μήνα σταδιακή αύξηση.

Στην αγορά ομολόγων η αξία των συναλλαγών για το 2002 ανήλθαν στα 13,06 εκατ. ευρώ. Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα που ανήλθε στα 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι μικρότερες συναλλαγές παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο που ανήλθαν στα 0,02 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v