UBS Warburg: Τα 19 ευρώ τιμή-στόχος για 3Ε

Στα 19 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca-Cola 3E η UBS Warburg, σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, δίνοντάς της παράλληλα και αξιολόγηση buy 1, με αφορμή την αυριανή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ελληνικής εταιρίας.

UBS Warburg: Τα 19 ευρώ τιμή-στόχος για 3Ε
Τα 19 ευρώ δίνει ως τιμή-στόχο για την Coca-Cola 3E ο ελβετικός οίκος UBS Warburg, σε έκθεσή του με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα την αξιολογεί με buy 1, εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης (Παρασκευή) των αποτελεσμάτων του έτους.

Συγκεκριμένα, η UBS Warburg αναφέρει στην έκθεσή της πως οι πωλήσεις της 3E αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 14,1% στα 4,008 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκτιμά ότι τα EBITDA θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 17% στα 570 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει κέρδη 32,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η UBS Warburg αναφέρει ότι η ελληνική εταιρία είχε καλή παρουσία στη διάρκεια του 2002 παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την οικονομική επιβράδυνση.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνονται η υψηλότερη των εκτιμήσεων ανάπτυξη των μεγεθών στις δραστηριότητες της 3E στη Ρωσία και οι υψηλές αυξήσεις των τιμών στη Νιγηρία. Η UBS Warburg εκτιμά ότι η ανάπτυξη των κερδών θα συνεχιστεί στο 2003, καθώς οι δραστηριότητες στη Δυτική Ευρώπη επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία.

Εξάλλου, σύμφωνα με consensus τεσσάρων αναλυτών το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, τα κέρδη της Coca-Cola 3Ε για το 2002 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 1,6 εκατ. ευρώ του 2001.

Παράλληλα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 15%, στα 567,2 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη στα 125,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της εταιρίας υπολογίζονται στα 4 δισ. ευρώ, με αύξηση της τάξης του 14%.

Εξάλλου, το πρακτορείο Dow Jones Newswires σχολιάζει πως οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές θα συνεχίσουν να οδηγούν την ανάπτυξη των μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v