Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις από Kappa για ελληνικές τράπεζες

Τιμές-στόχους και συστάσεις για 4 κορυφαία εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα (Eθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εurobank, Εμπορική Τράπεζα) παρουσιάζει η Kappa Securities σε σχετική έκθεσή της (31/02).

Εκτιμήσεις από Kappa για ελληνικές τράπεζες
Τιμές-στόχους και συστάσεις για 4 κορυφαία εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα παρουσιάζει η Kappa Securities σε σχετική εκθεσή της (31/02).

Αναλυτικότερα, για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μειώνει την τιμή στόχο στα 13,5 ευρώ, από τα 14,4 ευρώ, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύστασή της (ουδέτερη).

Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει η ”αγαπημένη” της Kappa, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αν και μειώνει την τιμή-στόχο στα 12,6, από τα 13,5 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την overweight σύσταση.

Η μετοχή της Eurobank, προβλέπει η Kappa, διαπραγματεύεται 1,6 φορές τον δείκτη P/BV (2003), ενώ διατηρείται η underweight (απόδοση κατώτερη της αγοράς) σύσταση.

Underweight σύσταση τίθεται για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ η τιμή-στόχος περικόπτεται στα 10,6 ευρώ από τα 13,2 ευρώ.

H Kappa αναφέρει ότι, αν και αναβαθμίζει κατά 5% τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των τραπεζών το 2003, περικόπτει παράλληλα κατά το ίδιο ποσοστό τις τιμές-στόχους (μέσος όρος), ως αποτέλεσμα των μικρότερων λογιστικών αξιών που ”βλέπει” η Kappa να διαμορφώνονται στο τέλος του 2003.

Παράλληλα, το γεγονός πως οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με ένα premium της τάξης του 30%, σε όρους P/E (εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη), ”αναγκάζει” την Kappa να υιοθετήσει την underweight πρόβλεψη για τον κλάδο.

Η Kappa προβλέπει ότι τα μερίσματα ανά μετοχή (DPS) των τραπεζών για τη χρήση του 2002 θα μειωθούν μεταξύ 50-60%, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης του χρηματιστηρίου και της αύξησης του ρυθμού των δανείων.

Στην έκθεση γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην κίνηση της ΤτΕ να υποχρεώσει τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις τους στα καταναλωτικά δάνεια το 2003, κίνηση που ερμηνεύται από την Kappa ως ”καμπανάκι” του κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v