Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχόλια ΑΧΕ για εθελούσια έξοδο στην Alpha (update)

Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από τη Marfin Hellenic το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της Alpha Bank, ενώ η Φάσμα τονίζει ότι αναμένεται πίεση στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης λόγω του προγράμματος. Στο θέμα αναφέρεται και η Εθνική ΑΧΕ.

Σχόλια ΑΧΕ για εθελούσια έξοδο στην Alpha (update)
Τις εκτιμήσεις τους για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων της Alpha Bank παρουσιάζουν 3 χρηματιστηριακές εταιρίες (Εθνική, Marfin Hellenic, Φάσμα) στο πρωινό report τους (11/02).

Η Εθνική ΑΧΕ στέκεται στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία, όπως αναφέρει, προβλέπει την εθελούσια έξοδο εργαζομένων, την αύξηση των επιδομάτων, αλλά και την εξομάλυνση μισθολογίου μεταξύ Πίστεως και Ιονικής.

Η Φάσμα Χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας το πρόγραμμα, υποστηρίζει ότι αναμένεται να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης με έκτακτα έξοδα.

Η Marfin Hellenic, από την άλλη, τονίζει ότι το πρόγραμμα αναφέρεται κυρίως σε εργαζομένους που στο τέλος του 2003 έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε διάστημα από 1 – 6 έτη, αλλά και σε εκείνους που έχουν ανάλογη δυνατότητα στο τέλος του 2006.

Στην περίπτωση που τα εναπομείναντα έτη υπερβαίνουν τα 6 χρόνια, τότε οι υπάλληλοι θα λάβουν μπόνους το 170% των ετήσιων μικτών αποδοχων τους.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως το κόστος για κάθε υπάλληλο θα κυμανθεί μεταξύ 68 χιλ. ευρώ και 28 χιλ. ευρώ, τονίζει όμως παράλληλα πως δεν μπορεί να υπολογισθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος.

Εν τούτοις, θεωρεί ότι η κίνηση της Alpha Bank είναι στη σωστή κατεύθυνση, αφού, όπως αναφέρεται σχετικώς, η δυνατότητα της τράπεζας να περιορίζει τα κόστη της θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την κερδοφορία της στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v