Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ, ΕΠΑΤΤ

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Εθνική ΑΧΕ στην έκθεσή της με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου για τον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο, ξεχωρίζοντας από τις εταιρίες-αντιπροσώπους του κλάδου τις Ελληνική Τεχνοδομική και την Άκτωρ. Θετικές οι εκτιμήσεις της και για την ΕΠΑΤΤ.

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ, ΕΠΑΤΤ
Την Άκτωρ και την Ελληνική Τεχνοδομική ξεχωρίζει από τον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο η Εθνική ΑΧΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2003, ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις της και για την ΕΠΑΤΤ.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει ότι γενικότερα, οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες επωφελούνται από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και την εξίσου ισχυρή ζήτηση για αναπτυξιακά έργα.

Όσον αφορά στις επιλογές της, η Εθνική ΑΧΕ ξεχωρίζει την Ελληνική Τεχνοδομική, για την οποία αναφέρει ότι έχει επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητες της, τις οποίες ενισχύει τόσο οικονομικά όσο και μέσω άλλων πηγών, που συνδυάζουν υψηλά περιθώρια κερδοφορίας και αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων.

Η Εθνική ΑΧΕ παράλληλα δίνει τιμή στόχο τα 7,28 ευρώ για την Ελληνική Τεχνοδομική με τη σύσταση για ”αγορά”, ενώ για την κατασκευαστική μονάδα της Ελληνικής Τεχνοδομικής, τον Άκτωρ, σχολιάζει πως αναμένεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, η τιμή στόχος για την εταιρία Άκτωρ διαμορφώνεται στα 6,76 ευρώ, με την Εθνική ΑΧΕ να της δίνει τη σύσταση buy, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η Άκτωρ θα καταστεί ο καλύτερος παίκτης για άμεση διείσδυση στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο”.

Όσον αφορά στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι η εταιρία Επιχειρήσεις Αττικής (ΕΠΑΤΤ) είναι ο πιθανός νικητής από τις εξελίξεις στον ”πολυπαθή” κλάδο, δίνοντας σύσταση ”market perform”.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η εταιρία έχει ισχυρή διοικητική ομάδα που διασφαλίζει την επιτυχημένη εφαρμογή του επιχειρησιακού της μοντέλου, ιδιαίτερα μάλιστα ύστερα από την απόκτηση του μονοπωλίου για τη Βόρεια Θάλασσα.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η ΕΠΑΤΤ θα επωφεληθεί και από την αύξηση της τουριστικής ζήτησης στη διάρκεια των Αγώνων του 2004, κυρίως όσον αφοράς τα δρομολόγιά της στην θάλασσα της Αδριατικής.

Ωστόσο, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει παράλληλα ότι οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές μπορούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το κόστος για την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v