Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον Μάιο του 2003 ο ”FTSE Mediterranean 100 Index”

Συνάντηση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναφορικά με τον κοινό δείκτη FTSE Mediterranean 100 Index είχαν σήμερα στη Λευκωσία εκπρόσωποι του Χ.Α., του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ, του Χρηματιστηρίου Κύπρου και του ομίλου FTSE.

Τον Μάιο του 2003 ο ”FTSE Mediterranean 100 Index”
Συνάντηση είχαν σήμερα στη Λευκωσία αντιπρόσωποι του Χ.Α., του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ και του χρηματιστηρίου Κύπρου και του οργανισμού FTSE, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δημιουργία κοινού χρηματιστηριακού δείκτη, με την ονομασία FTSE Mediterranean 100 Index.

Ο ”μεσογειακός” δείκτης θα αποτελείται από 100 μετοχές και από τα τρία χρηματιστήρια, κάποιες από τις οποίες διαπραγματεύονται ήδη και στις αμερικανικές και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, η κεφαλαιοποίηση του δείκτη θα ανέρχεται στα 50 δισ. δολ.

Η τελική δομή του δείκτη και οι τίτλοι που θα τον αποτελούν θα καθοριστούν από τον όμιλο FTSE τον Απρίλιο του 2003, σύμφωνα με σχετική διαδικασία, που λαμβάνει χώρα κάθε έξι μήνες, με στόχο την έναρξη λειτουργίας του δείκτη την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου 2003.

”Τα τρία χρηματιστήρια πρόκειται επίσης να καλέσουν και άλλα μεσογειακά χρηματιστήρια να συμμετάσχουν στο δείκτη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v