Ανεβάζει τον πήχη για ΔΑΑ η Deutsche Bank

Περιθώριο ανόδου άνω του 11% βλέπει ο επενδυτικός οίκος για τη μετοχή του αεροδρομίου. Πού αναμένει τα κέρδη της διετίας, γιατί βλέπει αξία στη μετοχή.

Ανεβάζει τον πήχη για ΔΑΑ η Deutsche Bank

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δίνει σε έκθεσή της η Deutsche Bank

Ο γερμανικός οίκος ανεβάζει το στόχο για τη μετοχή στα 10,25 ευρώ από 9 ευρώ προηγουμένως. 

Με βάση την τιμή-στόχο, η Deutsche Bank βλέπει περιθώριο ανόδου άνω του 11% για τη μετοχή. 

«Μετά τα καλά αποτελέσματα του 2024, αναθεωρούμε τον στόχο τιμής για τον ΔΑΑ στα €10,25 (από €9,0 νωρίτερα), λόγω των προσθηκών στο μετοχικό κεφάλαιο (πρόγραμμα διανεμόμενων μερισμάτων) με περίπου 100 εκατ. ευρώ για τα μερίσματα του 2024, συν τα επιπλέον μερίσματα πληρωτέα κατά τη διάρκεια του 2026-2028 (αναμένουμε ποσοστό 95%), σημειώνει ο οίκος.

Αυτό, προσθέτει η DB, συγκρίνεται με την προσαρμοσμένη αξία ιδίων κεφαλαίων €542 εκατ. για το 2024, δηλαδή περίπου 45% σωρευτική αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο. Αυτές οι προσθήκες ιδίων κεφαλαίων θα είναι επίσης επιλέξιμες για να κερδίσουν τη ρυθμιζόμενη 15% απόδοση προσαρμοσμένη στον ετήσιο πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της ζωής του περιουσιακού στοιχείου, συμπληρώνει. 

Η διοίκηση του ΔΑΑ τώρα αναμένει ότι το καθαρό εισόδημα το 2025-2026 θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ (DBe περίπου 207 εκατ. ευρώ/ 190 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα). Η προώθηση του προγράμματος κεφαλαιουχικών επενδύσεων MAP40 (τώρα ενσωματωμένο με το πρόγραμμα MAP33) αναμένεται να υλοποιηθεί έως το 2032 έναντι στα μέσα του 2030.

Eχουμε συνυπολογίσει την καθοδήγηση της διοίκησης για μεσαίο μονοψήφιο νούμερο αύξησης των επιβατών για το 2025 (περίπου 4% αύξηση, έναντι +2% προηγουμένως). Ο μη αεροπορικός τομέας έχει επίσης αποδειχθεί ανθεκτικός, αυξάνοντας τη δαπάνη ανά επιβάτη το 2024 (περίπου +7% σε ετήσια βάση, έναντι της προηγούμενης επιφυλακτικής άποψης της διοίκησης ότι θα μπορούσε να δει μέτριες μειώσεις) και αυτό σήμαινε ότι τα καθαρά κέρδη του 2024 ήταν περίπου €91 εκατ. έναντι των συντηρητικών προσδοκιών μας για €77 εκατ., τονίζει η Deutsche Bank. 

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v