Το έντονα συνεργατικό μοντέλο της MetlenΜΥΤΙΛ -1,36% σε συνδυασμό με την επιχειρηματική της προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας αμφισβητούν τη σημερινή συμβατική σοφία τόσο των εταιρειών ενέργειας όσο και αυτές των μετάλλων, επεσήμανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε Fireside Chat με τον Jason Fairclough BofA - Global Metals, Mining & Steel Research.
Οπως τόνισε, η εισαγωγή της εταιρείας στο Λονδίνο θα αποτελέσει βασικό καταλύτη, αυξάνοντας σημαντικά το ενδιαφέρoν της αγοράς το επόμενο διάστημα.
Το πρόσφατο deal με τη Rio Tinto και η συνεπαγόμενη αύξηση στην παραγωγή της αλουμίνας μαζί με την παραγωγή γαλλίου, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες επενδύσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο Capital Markets Days του Λονδίνου (28 Απριλίου), αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την κερδοφορία της εταιρείας, ιδιαίτερα από το 2028 και μετά. Τόνισε δε πως αναμένει ότι μέχρι το 2028 το EBITDA θα φτάσει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά την πρόθεση της εταιρείας να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η BofA σημειώνει: «Move to the LSE is the right fit!».
Να σημειωθεί ότι η BofA έχει δώσει σύσταση αγοράς για τη μετοχή, με τιμή-στόχο τα 45 ευρώ.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin