Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουδέτερη στάση από Merrill Lynch για Εθνική

Διατηρεί ”ουδέτερη” τη σύστασή της για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch, όπως προκύπτει από έκθεσή της (21/2/2002), παρά το γεγονός ότι έχει μειώσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή από 9% σε 6%.

Ουδέτερη στάση από Merrill Lynch για Εθνική
Ουδέτερη θέση διατηρεί η Merril Lynch για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην έκθεσή της με ημερομηνία 21/2/2002, τονίζοντας ότι μακροπρόθεσμα η σύσταση μπορεί να μετατραπεί σε ”ανεπιφύλακτη αγορά”.

Στην έκθεση που συντάχθηκε ενόψει της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων της τράπεζας στις 26 Φεβρουαρίου, οι αναλυτές τονίζουν ότι διατηρούν ”ουδέτερη” στάση, παρά το γεγονός ότι έχουν περιορίσει τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας από 9% σε 6%, γεγονός που προέκυψε ύστερα από πρόσφατες συνομιλίες με στελέχη της Εθνικής.

Οσον αφορά στη μετοχή της Εθνικής, η έκθεση τονίζει ότι τώρα κινείται στα επίπεδα των 24,4 ευρώ, τιμή την οποία είχαν προβλέψει, ενώ επισημαίνεται ότι για το 2002 ο λόγος τιμής ανά κέρδος (PER) για τις μετοχές τις τράπεζας θα κυμαίνεται στο 17,5. Αρα, τονίζει η ανάλυση της Merrill Lynch, η μετοχή της Εθνικής θα διαπραγματεύεται με premium έναντι του μέσου όρου των ευρωπαϊκών τραπεζών (12,5).

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο περιορισμός των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) αντικατοπτρίζει τη μείωση του επιτοκιακού περιθωρίου στο 2,5% για το 2001 και το 2002 και την αύξηση της φορολογικής κλίμακας από 27% σε 29% - 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v