Αναστολή διαπραγμάτευσης της Attica Bank, εκτινάχθηκε στα €20

Με ελάχιστα κομμάτια η μετοχή της τράπεζας εκτινάχθηκε έως και τα 20 ευρώ, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 32 δισ. ευρώ. Πώς κινήθηκε το δικαίωμα. Υπο έλεγχο οι συναλλαγές στη μετοχή.

Αναστολή διαπραγμάτευσης της Attica Bank, εκτινάχθηκε στα €20

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης μπήκε η μετοχή της Attica Bank, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία μπήκαν σε διαπραγμάτευση οι τίτλοι που προέκυψαν από το reverse split. 

Προηγουμένως, η μετοχή από το 0,7 ευρώ στο άνοιγμα εκτινάχθηκε έως τα 20 ευρώ, που αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 32,3 δισ. ευρώ, με συναλλαγές μόλις 8,2 χιλιάδων ευρώ. 

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε και το δικαίωμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το οποίο έφτασε μέχρι τα 269 ευρώ, με άνοδο 28,1%.  

Προηγουμένως, είχε κινηθεί από τα 194 ευρώ (-7,62%) μέχρι το υψηλό των 274 ευρώ (+30,4%).

Υπο έλεγχο οι συναλλαγές στη μετοχή

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι συναλλαγές που έχουν γίνει στη μετοχή της Attica Bank το προηγούμενο διάστημα. 

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής θα γίνει σήμερα ή αύριο. 

Υπενθυμίζεται ότι η  περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ΧΑ θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου. 

Στην αύξηση θα μετέχει η Fiera Capital με ποσό € 12 εκατ., μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών.

Ποια είναι η Fiera Capital

Η Fiera Capital (UK) Limited είναι μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαχειριζόμενη περιουσιακά στοιχεία άνω των 116,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά την 30 Ιουνίου 2024. 

Η εταιρεία προσφέρει εξειδικευμένες επενδυτικές λύσεις επί πληθώρας περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, σε θεσμικούς πελάτες, χρηματοοικονομικούς διαμεσολαβητές και πελάτες ιδιωτικής περιουσίας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις κύριες αγορές της Ασίας.

Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι η προοπτική συμμετοχής των κεφαλαίων της Fiera Capital στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποτελέσει ορόσημο για την Τράπεζα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v