Titan-Cenergy: Τα θεμελιώδη και τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης

Οι υψηλές πτήσεις των δύο blue chips και ποια τα περιθώρια για τη συνέχεια. Οι στηρίξεις, οι αντιστάσεις και πού μπαίνει ο πήχης από τους αναλυτές. Τα σήματα από τα θεμελιώδη.

Titan-Cenergy: Τα θεμελιώδη και τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης

Το αυξημένο ενδιαφέρον στην αγορά του ΧΑ για τις μετοχές των Titan Cement International και Cenergy Holdings, παρότι η βασική τους διαπραγμάτευση γίνεται στο χρηματιστήριο Euronext στις Βρυξέλλες, συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι αποδόσεις των μετοχών είναι, επίσης, αρκετά σημαντικές από τις αρχές του χρόνου. Η Τιτάν είναι ο τίτλος που κερδίζει τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση σε αποδόσεις από τις αρχές του χρόνου από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με κέρδη +63%, ενώ η Cenergy Holdings κρατάει για την ώρα τη δεύτερη θέση, με +40%.

Τα θεμελιώδη

H εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της Τιτάν «πατάει» τόσο στις οικονομικές  επιδόσεις του ομίλου, που για συνεχόμενα τρίμηνα επιδεικνύει σταθερά αυξανόμενα EBITDA και ρεκόρ κερδοφορίας, όσο και στις προσδοκίες από την επικείμενη εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Το IPO της θυγατρικής του ομίλου στις ΗΠΑ στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους έχει στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες. Αυτό θα πρέπει τελικά να μεταφέρει τη συζήτηση για την αποτίμηση στην περιοχή των 40 ευρώ ή και υψηλότερα.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή ήδη έδωσε υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν στα 41 από 38,2 ευρώ σε έκθεσή της με τίτλο «Τα καλύτερα έρχονται», στην οποία διατηρεί τη σύσταση outperform, καθώς το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 20%. Η μετοχή αυτή τη στιγμή είναι διαπραγματεύσιμη με προβλεπόμενο δείκτη EV/EBITDA στις 5,3 φορές έναντι μέσης τιμής 20ετίας 8 φορών (ομοειδών μετοχών εκτός ΗΠΑ 6,3 φορές και εταιρειών στις ΗΠΑ στις 13 φορές).

Optima Bank δίνει νέα τιμή-στόχο στα 40,6 ευρώ από 33,90 ευρώ προηγουμένως, ενώ η σύσταση είναι «αγορά» καθώς υποδηλώνει ανοδική πορεία κατά 16% από τα τρέχοντα επίπεδα. Παρόμοια τιμή-στόχο δίνει και η Eurobank Equities, στα 40,5 ευρώ, με την αποτίμηση λίγο υψηλότερα από τις 8 φορές σε όρους Ρ/Ε και λίγο πάνω από τις 5,5 φορές σε όρους EV/EBITDA.

Για τη Cenergy Holdings, η Alpha Finance αναβαθμίζει τις προβλέψεις της, εκτιμώντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να δημιουργεί ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές και υψηλούς δείκτες ROIC, με την ολοκλήρωση της αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας στις υπάρχουσες μονάδες στην Ελλάδα να αποτελεί καταλύτη για την αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου (€3,38 δισ. το εξάμηνο). Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί προς τα πάνω την τιμή-στόχο για τη Cenergy Holdings κατά 47%, στα 12,30 ευρώ από 8,35 ευρώ, προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση αγορά (buy), με το περιθώριο ανόδου να ανέρχεται σε 23% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Η Cenergy, σύμφωνα με την Alpha Finance, διαπραγματεύεται λίγο υψηλότερα από 12 φορές το εκτιμώμενο EPS για το 2025, με discount περίπου 30%-35% σε σχέση με ομοειδείς εταιρείες στον κλάδο των καλωδίων και με 40% discount με βάση το εκτιμώμενο EV/a-EBITDA για το 2025. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δρομολογεί αύξηση κεφαλαίου, με στόχο να συγκεντρώσει έως και 200 εκατ. ευρώ

Τα τεχνικά σήματα

Τεχνικά, οι μετοχές του Τιτάνα βρίσκονται σε ισχυρό uptrend και όλες οι διορθώσεις στο ημερήσιο διάγραμμα που φέρνουν τη μετοχή σε υπερπωλημένη περιοχή θα αγοράζονται. Οι τεχνικές αντιστάσεις και τα επόμενα επίπεδα με σημασία ήταν τα 35 ευρώ ανά μετοχή, τα οποία επέτυχε στη χθεσινή συνεδρίαση. Στο πάνω όριο, η πορεία της τιμής δείχνει προς τα 40 ευρώ ανά μετοχή, μόλις αποκρυσταλλωθεί η υπεραξία από την αμερικανική θυγατρική. Το ιστορικό υψηλό της μετοχής είναι στα 43,21 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2007.



H τεχνική εικόνα της Cenergy Holdings είναι παρόμοια με αυτή του Τιτάνα, με την κίνηση στη μετοχή να είναι προωθητική. Η μετοχή διέσπασε την περιοχή των 7,6 - 8 ευρώ ανοδικά και έκτοτε δεν έχει κάνει κανένα pullback, εκτός την 5η Αυγούστου που όλη η αγορά έδωσε τελικά ευκαιρίες τοποθετήσεων.

Ο τίτλος βρίσκεται κοντά στη στήριξη του εκθετικού κινητού μέσου όρου των 55 ημερών (ΕΚΜΟ 55 ημερών) στα 9,6 ευρώ, επίπεδο που θα πρέπει να κρατήσει. Σημαντική στήριξη επίσης είναι τα 8,5 ευρώ ανά μετοχή.

* Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v