ΔΕΗ: Ξεκινά κάλυψη η Citi με buy και στόχο τα 14,7 ευρώ

Περιθώρια ανόδου 30% βλέπει ο διεθνής οίκος στη μετοχή. Προβλέπει EBITDA ύψους 2,3 δισ. ευρώ το 2026, με στήριξη από τα νέα κέρδη στις ΑΠΕ και την απομάκρυνση της ζημιογόνου λιγνιτικής δραστηριότητας.

ΔΕΗ: Ξεκινά κάλυψη η Citi με buy και στόχο τα 14,7 ευρώ

Η Citi ξεκινάει την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ με τιμή-στόχο τα 14,70 ευρώ και σύσταση αγοράς, με περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της τάξεως του 30%. Η αμερικανική τράπεζα εξηγεί ότι η ιστορία μετασχηματισμού της ΔEΗ σε «πράσινο» όμιλο παραγωγής, προμήθειας και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελκυστική και στηρίζεται στην απαλλαγή του χαρτοφυλακίου παραγωγής από τη συμμετοχή του άνθρακα με οργανικές και ανόργανες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οδηγώντας σε ανώτερη ανάπτυξη από 12% ετησίως στα EBITDA, ακόμη και αν επιτευχθεί μέσω υψηλότερης μόχλευσης.

Η ΔEΗ θα προσφέρει κορυφαία αύξηση κερδών στον κλάδο, καθώς ο οίκος προβλέπει EBITDA το 2026 ύψους 2,3 δισ. ευρώ (15% μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης), που υποστηρίζεται από τα νέα κέρδη από ΑΠΕ, την απομάκρυνση της ζημιογόνου λιγνιτικής δραστηριότητας και τη συνεχή επέκταση της διανομής λόγω της αύξησης της ρυθμιζόμενης αξίας και της αύξησης ρυθμιζόμενης απόδοσης στη Ρουμανία.

Η Citi αναμένει ένα πιο συγκρατημένο ρυθμό μεγέθυνσης, σε συμφωνία με το consensus, ωστόσο αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Η τιμή-στόχος στα 14,7 ευρώ τοποθετεί τη ΔEΗ σε ένα πλαίσιο αποτίμησης στον δείκτη EV/EBITDA για το 2025 της τάξης των 7,1 φορών, ένα discount της τάξης του 4% σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v