Alpha Bank-Πειραιώς: Η τεχνική εικόνα και η αποτίμηση των μετοχών

Οι κινήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων και πού βάζουν τις τιμές-στόχους οι αναλυτές. Οι αποτιμήσεις και τα περιθώρια ανόδου. Τα κρίσιμα επίπεδα με βάση την τεχνική ανάλυση.

Alpha Bank-Πειραιώς: Η τεχνική εικόνα και η αποτίμηση των μετοχών

Οι τίτλοι της Τράπεζας Πειραιώς είναι σε αυτούς με τις υψηλότερες αποδόσεις το τελευταίο τρίμηνο, με επίδοση που προσεγγίζει το +7%, ενώ οι μετοχές της Alpha Bank βρίσκονται χαμηλότερα με +3%. Από τις αρχές του έτους, η Πειραιώς υπεραποδίδει της αγοράς και της υψηλής κεφαλαιοποίησης με 19,4%, ενώ η Alpha Βank υπολείπεται της αγοράς με μόλις +3,4%.

Η Alpha Βank, ωστόσο, είναι η τράπεζα που είναι διαπραγματεύσιμη με τον χαμηλότερο δείκτη P/TBV από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στις 0,53 φορές και 5 φορές σε όρους δείκτη αποτίμησης P/E για απόδοση RoTE 11,2% το 2024 και προσφέρει, με βάση τη μέση τιμή-στόχο στο 2,30 ευρώ, 44% περιθώριο ανόδου.

Η Τράπεζας Πειραιώς, από την πλευρά της, τελεί υπό διαπραγμάτευση με δείκτη P/TBV στις 0,66 φορές σε όρους δείκτη P/TBV και 4,4 φορές σε όρους δείκτη αποτίμησης P/E για απόδοση RoTE 15,4,8% το 2024 και προσφέρει, με βάση τη μέση τιμή-στόχο στα 5,50 ευρώ, επίσης 44% περιθώριο ανόδου, όπως και η μετοχή της Alpha Βank.

Η  τεχνική ανάλυση

Τα σημαντικά επίπεδα για τη μετοχή της Πειραιώς, όπως επισημαίνονται από τα Fibonacci επίπεδα αλλά και τα σημεία με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, είναι στον ανοδικό ορίζοντα στα 3,91 ευρώ, τα οποία προσπαθεί να διασπάσει επί του παρόντος ανοδικά.

Η επόμενη περιοχή αξιόλογης αντίστασης είναι τα 4 ευρώ και έπειτα τα πρόσφατα υψηλά των 4,20-4,22 ευρώ ανά μετοχή. Ο ταλαντωτής RSI 14 ημερών δίνει ξεκάθαρα πόντους στην ανοδική συνέχεια. Η στήριξη στην εν εξελίξει ανοδική κίνηση είναι τα επίπεδα των 3,62 ευρώ, όπου βρίσκεται και ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (ΕΚΜΟ 200 ημερών). Τα πέριξ των 3,35 ευρώ  αποτελεί επίσης περιοχή με ιδιαίτερη σημασία.

H κίνηση στη μετοχή της Alpha Βank είναι επίσης ξεκάθαρα προωθητική από τις αρχές Αυγούστου και μπορούν να μετρηθούν τα ανοδικά κύματα.

Τα σημαντικά επίπεδα για τη μετοχή της Alpha Βank, όπως επισημαίνονται από τα Fibonacci επίπεδα αλλά και τα σημεία με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, είναι στον ανοδικό ορίζοντα στο 1,60 ευρώ, το οποίο θα προσπαθήσει να διασπάσει ανοδικά στο κοντινό μέλλον και το επίπεδο του 1,75-1,80 ευρώ.

Η τρέχουσα περιοχή αντίστασης στο 1,60 ευρώ θα κρίνει και πόσο γρήγορα θα έρθει στο προσκήνιο η ισχυρή αντίσταση στο 1,80 ευρώ ανά μετοχή και έπειτα το κομβικό επίπεδο των 2 ευρώ ανά μετοχή. Ο ταλαντωτής RSI 14 ημερών δείχνει ότι η ανοδική συνέχεια μπορεί να χρειαστεί μια μικρή ανάπαυλα, καθώς ο ταλαντωτής ετοιμάζεται να εισέλθει σε υπεραγορασμένη περιοχή.

Η στήριξη στην τρέχουσα ανοδική κίνηση της μετοχής της Alpha Βank είναι τα επίπεδα του 1,50 ευρώ. Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών εδρεύει στα πέριξ του 1,58 ευρώ, που βρίσκεται τώρα η μετοχή.



*Το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο άρθρο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v