Eurobank Equities: Κατεβάζει τη σύσταση για Coca Cola σε «διακράτηση»

Μετά από ένα ράλι 24% της μετοχής έως τώρα το 2024, η χρηματιστηριακή βλέπει ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής.

Eurobank Equities: Κατεβάζει τη σύσταση για Coca Cola σε «διακράτηση»

Η διοίκηση της Coca Cola HBC βελτίωσε την καθοδήγησή της για το 2024, η οποία πλέον προβλέπει +7-12% οργανική αύξηση EBIT (από +3-9% προηγουμένως), επισημαίνει η Eurobank Equities σε ανάλυση με την οποία υποβαθμίζει τη σύσταση από «αγορά» σε «διακράτηση» με τιμή στόχο τα 33,5 ευρώ

Ο όμιλος παρουσίασε σταθερό σετ αποτελεσμάτων, με το προσαρμοσμένο EBIT πρώτου εξαμήνου στα €564 εκατ., +7,5% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία απολάμβανε ελαφρώς καλύτερη λειτουργική μόχλευση από ό,τι περιμέναμε, με τα προσαρμοσμένα περιθώρια EBIT να μειώνονται μόλις κατά 30 μονάδες βάσης (στο 10,9%) παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Από άποψη αποτίμησης, η μετοχή παραμένει 10% κάτω από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμησή της (>9x 1 έτος fwd EV/EBITDA) και με έκπτωση 10% έναντι ανταγωνιστών στην ΕΕ, ενσωματώνοντας ουσιαστικά ένα αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

Μετά από ένα ράλι 24% της μετοχής έως τώρα το 2024, η χρηματιστηριακή βλέπει ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής για τη μετοχή εν μέσω συνεχιζόμενων προκλήσεων. Ως εκ τούτου, κατεβάζει την αξιολόγηση σε Hold.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v