Eurobank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις της η Morgan Stanley, τα τρία σενάρια

Υψηλά περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου στο ταμπλό βλέπει ο οίκος, που διατηρεί θέση overweight. Η αποτίμηση της τράπεζας στο καλό και το κακό σενάριο.

Eurobank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις της η Morgan Stanley, τα τρία σενάρια

Νέα, οριακά χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank δίνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της. 

Ο οίκος μειώνει το στόχο στα 2,66 από 2,68 ευρώ για τη μετοχή. 

 

Η Morgan Stanley επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της μετά τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου της Eurobank και αυξάνει τις εκτιμήσεις τα κέρδη ανά μετοχή για την περίοδο 2024-2026 κατά +1,5%. Η τιμή στόχος μειώνεται οριακά σε 2,66 ευρώ από 2,68 ευρώ πριν, με τη σύσταση να διατηρείται σε overweight.

Ωστόσο, το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό διαμορφώνεται στο 31,7%.

«Θέτουμε τον στόχο τιμής εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή τιμής προς εσωτερική αξία (P/BV) στις 1,07 φορές την εκτιμώμενη εσωτερική αξία του 2026. Ο πολλαπλασιαστής μας P/BV βασίζεται σε ένα μοντέλο Gordon Growth και χρησιμοποιούμε ένα συντελεστή κόστους ιδίων κεφαλαίων (CoE) 12,4%, ο οποίος βασίζεται σε ένα επιτόκιο χωρίς κίνδυνο στο 3,5% και ένα ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών 6,5%, καθώς και έναν συντελεστή βήτα 1,4», εξηγεί η Morgan Stanley.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι ο ισχυρός ισολογισμός της τράπεζας σημαίνει ότι η Eurobank είναι μία από τις πιο ανθεκτικές ελληνικές τράπεζες. Αναμένει ότι τα εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν με μέσο 6% (pro-forma για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας) τα έτη 2024-2026 και προβλέπει ότι τα περιθώρια NIMs θα αυξηθούν κατά 5 μ.β. φέτος προτού μειωθούν 22 μ.β. το 2025 (pro-forma για την Ελληνική Τράπεζα).

Τρία σενάρια για την τιμή στόχο της Eurobank

H Morgan Stanley αναλύει τρία πιθανά σενάρια για την τιμή στόχο της μετοχής. Το θετικό σενάριο βάζει τον πήχη για την αποτίμηση της μετοχής της τράπεζας σε 1,2 φορές τον δείκτη P/BV για το 2026 και η τιμή στόχος που προκύπτει είναι τα 3,03 ευρώ (από 3,05 ευρώ πριν).

Για το βασικό σενάριο, τοποθετεί την αποτίμηση στις 1,07 φορές τον δείκτη P/BV για το 2026 και η τιμή στόχος που προκύπτει είναι τα 2,66 ευρώ από 2,68 ευρώ πριν.

Τέλος, στο αρνητικό κακό σενάριο για τη μετοχή, η Morgan Stanley εφαρμόζει έναν δείκτη αποδοτικότητας RoTE στο 8,8% για την αποτίμησή της για το 2026 και η τιμή στόχος που προκύπτει είναι τα 1,48 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v