JP Morgan: Αυξάνει στα 18,40 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΤΕ

Ελκυστική η αποτίμηση του Οργανισμού σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο. Υπερβολικές οι ανησυχίες των επενδυτών σε ότι αφορά τις πιέσεις στα έσοδα χονδρικής παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

JP Morgan: Αυξάνει στα 18,40 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΤΕ

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan προχωρά σε αναβάθμιση της εκτίμησής της για την τιμή στόχο στη μετοχή του ΟΤΕ στα 18,40 ευρώ από προηγούμενη τιμή στόχο στα 17,30 ευρώ, με τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) να διατηρείται. Η μετοχή του Οργανισμού σημειώνει άνοδο +4,7%, ξεπερνώντας τον κλάδο που κινείται με +1,7%, σημειώνει.

Ο ΟΤΕ είναι διαπραγματεύσιμος κάτω από τις μακροπρόθεσμες τάσεις αποτίμησης του, ενώ οι δείκτες του είναι ελκυστικοί. Η τράπεζα εκτιμά ότι οι ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίες προέρχονται από την επερχόμενη πίεση στα έσοδα χονδρικής είναι υπερβολικοί, ειδικά καθώς το FTTH αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος των εσόδων του τομέα. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές θετικές προοπτικές που θα οδηγήσουν τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, παρά τους υφιστάμενους αντίθετους ανέμους που παραμένουν.

Με βάση τον δείκτη EV/EBITDA, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με έκπτωση 7% σε σχέση με τον κλαδικό δείκτη (SXKP) και έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου του, το discount είναι στο 5%.

Στον δείκτη P/E, η μετοχή του ΟΤΕ είναι διαπραγματεύσιμη με έκπτωση -22% έναντι του μακροπρόθεσμο μέσο όρο του. Η JPM, εξετάζοντας τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εντός της κάλυψής της μας, διακρίνει ότι ο ΟΤΕ εμφανίζει ελκυστική εικόνα ως προς τις περισσότερες μετρήσεις αποτίμησης για φέτος: (1) απόδοση ταμειακής ροής, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στο 8,9% έναντι του μέσου όρου 7%, (2) δείκτης P/E, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στις 10,4 φορές, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εταιρειών, (3) δείκτης EV/EBITDA, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στις 4,4 φορές έναντι 5,5 φορές του μέσου όρου των, (4) συνολική απόδοση των μετόχων, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στο 7,9% με τον μέσο όρο στο 6,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v