Eurobank Equities: Τιμή στόχος 17,5 ευρώ για τη ΔΕΗ

Η αποτίμηση δεν ενσωματώνει τη νέα συμφωνία για τις ΑΠΕ, η οποία ότι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει άλλα 0,6 ευρώ/μετοχή, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 17,5 ευρώ για τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ κατέγραψε επαναλαμβανόμενα EBITDA 927 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2024 (+57% σε ετήσια βάση/+24% οργανικό), και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει άνετα τα €1,8 δισ. EBITDA στη χρήση του 2024 επισημαίνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για τη μετοχή.

Μαζί με τα αποτελέσματά της, η ΔΕΗ ανακοίνωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 629 MW στη Ρουμανία, υπενθυμίζει.

Παρά την εντυπωσιακή πορεία σε λειτουργικό επίπεδο επισημαίνει, η απόδοση της μετοχής είναι ασθενής έως τώρα, λόγω της ροής ειδήσεων που επισκίασε τα υποκείμενα αποτελέσματα, με την πιο πρόσφατη είδηση να είναι η επαναφορά της ειδικής εισφοράς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παρότι δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο για την ΔΕΗ.

Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ, τοποθετώντας τη μετοχή σε αποτίμηση σε 7,4 x EV/EBITDA, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τους υψηλότερα αποτιμούμενους ανταγωνιστές, κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να δικαιολογηθεί από το ανώτερο αναπτυξιακό προφίλ της ΔΕΗ. Η αποτίμηση δεν ενσωματώνει τη νέα συμφωνία για τις ΑΠΕ, η οποία ότι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει άλλα 0,6 €/μετοχή.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μετοχή περιλαμβάνεται στα top picks.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v