Eurobank: Υψηλότερη τιμή-στόχο δίνει η Jefferies

Ο οίκος βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή καθώς το περιθώριο ως την τιμή-στόχο ξεπερνά το 50%. Ο ρόλος της Ελληνικής Τράπεζας. Το θετικό και το αρνητικό σενάριο.

Eurobank: Υψηλότερη τιμή-στόχο δίνει η Jefferies

Η αμερικανική Jefferies αυξάνει την τιμή στόχο για τη Eurobank στα 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ πριν και διατηρεί την αξιολόγηση buy (αγορά), καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε άλλο ένα σταθερό τρίμηνο με απόδοση 17%, κέρδη προ προβλέψεων 2% υψηλότερα και αναβάθμιση των προβλέψεων για το έτος με καθαρά έσοδα από τόκους και κόστος κινδύνου σε καλύτερα επίπεδα.

Ο οίκος βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή καθώς, δεδομένης και της χθεσινής υποχώρησης των τραπεζών, το περιθώριο ως την τιμή-στόχο ξεπερνά το 50%. 

Στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, ο οίκος βλέπει την τιμή στόχο στα 4,22 ευρώ ή 122% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ στο αρνητικό σενάριο η τιμή στόχος μειώνεται στα 1,60 ευρώ ή 15% χαμηλότερα.

«Η Eurobank συνεχίζει να βλέπει οφέλη από τη διαφοροποίηση των κερδών της, με την ανάπτυξη του διεθνούς τμήματος της να αντισταθμίζει τη χαμηλότερη συνεισφορά της Ελλάδας αυτό το τρίμηνο. Έχουμε αυξήσει τις εκτιμήσεις μας για τα καθαρά κέρδη 1% έως 3% το 2025 και το 2026, με γνώμονα το υψηλότερο καθαρό έσοδο από τόκους (NII) και τις αμοιβές (δραστηριότητες δικτύου και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων). Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η Ελληνική Τράπεζα θα ενοποιείται πλήρως στον όμιλο από το τρίτο τρίμηνο φέτος (σήμερα έχει μερίδιο 55,9%)», εξηγεί ο Αλέξανδρος Δημητρίου.

Η Eurobank αναμένει τώρα βασικά λειτουργικά κέρδη για φέτος άνω των 1,6 δισ. ευρώ (από πάνω από 1,5 δισ.) και αποδοτικότητα περίπου 16,5% (έναντι 15% προηγουμένως περίπου). Το κόστος κινδύνου (CoR) έχει επίσης αναθεωρηθεί χαμηλότερα για φέτος και είναι πλέον στις 70 μονάδες βάσης περίπου (από κάτω από 80 μ.β.).

Τα επόμενα βήματα για την Ελληνική Τράπεζα είναι η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η υποχρεωτική προσφορά έχει πλέον λήξει με τη Eurobank να κατέχει πλέον το 55,9% της Ελληνικής Τράπεζας. Η Eurobank έχει πλέον αποκτήσει τον έλεγχο της Ελληνικής και θα ενοποιηθεί στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου στο τρίτο φετινό τρίμηνο. Η Eurobank Κύπρου και η Ελληνική θα λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες μέχρι το νέο διοικητικό συμβούλιο εκλεγεί στην επόμενη γενική συνέλευση (προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου 2024).

«Στην τηλεδιάσκεψη, η διοίκηση σχολίασε ότι "οι συνέργειες φαίνεται να είναι πιθανές σε όλες σχεδόν τις γραμμές της κατάστασης λογαριασμού αποτελεσμάτων" με την Ελληνική Τράπεζα. Σχετικά με το μέτωπο των εσόδων, οι συνέργειες είναι πιθανές από τις υψηλότερες αμοιβές με οφέλη από την ενσωμάτωση της CNP Cyprus (βλέπει την Ελληνική να γίνεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας στην Κύπρο). Επιπλέον συνέργειες προκύπτουν από την έναρξη των δραστηριοτήτων bancassurance και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στο λιανικό τομέα της Ελληνικής», επισημαίνει η Jefferies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v