Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμή στόχο τα €9 δίνει για την Austriacard η Euroxx

Η μετοχή της εισηγμένης είναι «παρεξηγημένη», υποστηρίζει η χρηματιστηριακή. Αναφέρεται σε πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις και προβλέπει σημαντική αύξηση των EBITDA.

Τιμή στόχο τα €9 δίνει για την Austriacard η Euroxx

Την κάλυψη της μετοχής της Austriacard δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 9 ευρώ (ανοδικό περιθώριο 56%) ξεκίνησε η Euroxx.

Στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι η μετοχή της εισηγμένης είναι «παρεξηγημένη», καθώς τελεί υπό διαπραγμάτευση με πολύ χαμηλούς πολλαπλασιαστές που αντιστοιχούν σε μια φθίνουσα βιομηχανική επιχείρηση, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τις σημερινές λειτουργίες της Austriacard.

Κατά την άποψή μας, γράφει, αυτή είναι μια ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν μια ποιοτική εταιρεία από τη μικρή κεφαλαιοποίηση, με ισχυρό μάνατζμεντ, υγιή αύξηση EBITDA της τάξης του 10-12% ετησίως, σε πολύ ελκυστική αποτίμηση (5,0x EV/EBITDA και 8,8x P/E με βάση τις εκτιμήσεις για το 2025).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι την περίοδο 2024-26 τα προσαρμοσμένα EBITDA θα αυξηθούν κατά 11% (CAGR). Η σχετικά χαμηλή μόχλευση (καθαρό χρέος προς EBITDA στο 2,0x) και τα χαμηλότερα επιτόκια στην τριετία, αναμένεται να οδηγήσουν σε ισχυρή ανάπτυξη τα κέρδη ανά μετοχή (EPS), επισημαίνει.

Στην τιμή στόχο οι μετοχές θα διαπραγματεύονται με εύλογο 7,0x EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις για το 2025, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v