Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Με στόχο τα 11,5 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Axia

Περιθώριο ανόδου 65% προβλέπει για τη μετοχή ο επενδυτικός οίκος. Το «καλό» και το «κακό» σενάριο για την εισηγμένη.

Lamda Development: Με στόχο τα 11,5 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Axia

H ΑΧΙΑ ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της μετοχής της Lamda Development και επισημαίνει ότι η εταιρεία παρουσιάζει μια μοναδική επενδυτική περίπτωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οπως επισημαίνει, η Lamda Develoρment προσφέρει μείγμα σταθερότητας από τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της από το έργο του Ελληνικού, το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει υψηλές πιθανές αποδόσεις στους επενδυτές.

Λαμβάνοντας μια πολύ συντηρητική προσέγγιση στις παραδοχές της για το βασικό σενάριο, η ΑΧΙΑ καταλήγει σε τιμή στόχο στα 11,5 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει περίπου 65% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στο 'κακό σενάριο', η μετοχή εξακολουθεί να προσφέρει περιθώριο ανόδου 36%, ενώ στο 'καλό σενάριο' η τιμή στόχος είναι τα 16 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 129% περιθώριο ανόδου.

Η επενδυτική τράπεζα θεωρεί τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αδικαιολόγητα, ενώ το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο έργο με πολλές παραμέτρους. Η εκτέλεση του έργου έχει προχωρήσει, και η ορατότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά, παρά κάποια δικαιολογημένη καθυστέρηση λόγω του μεγέθους του έργου, αλλά από την άλλη πλευρά, ο συνολικός πληθωρισμός έχει επηρεάσει το κόστος κατασκευής και τις τιμές πώλησης των κατοικιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v