Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Securities: Νέα αυξημένη τιμή-στόχος για τον ΟΤΕ

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή αποτελεί περίπτωση «βαθιάς υποτίμησης» και πιστεύει ότι η διοικητική μετάβαση με τον διορισμό του κ. Νεμπή στη θέση του CEO θα είναι απρόσκοπτη.

NBG Securities: Νέα αυξημένη τιμή-στόχος για τον ΟΤΕ

Η NBG Securities αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση υπεραπόδοσης (outperform), με περιθώριο ανόδου 48%, καθώς η μετοχή διαθέτει μια ελκυστική σχέση κινδύνου και απόδοσης. Η χρηματιστηριακή έχει αλλάξει τη μεθοδολογία αποτίμησης προκειμένου να λάβει υπόψη και την ομάδα των ομοειδών εταιρειών στον υπολογισμό της αξίας του ΟΤΕ.

Η μετοχή του ΟΤΕ βρίσκεται στο +4% φέτος, έναντι +5% για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και +11% για τον Γενικό Δείκτη. Οι επενδυτές συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στον ΟΤΕ, παρά τα ελκυστικά θεμελιώδη μεγέθη, καθώς η μετοχή δεν διαθέτει έναν ισχυρό καταλύτη που θα οδηγήσει την τιμή της σε υψηλότερα επίπεδα. Έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με έκπτωση 21% σε όρους EV/EBITDA για φέτος, με μικρότερη δανειακά επιβάρυνση σε 0,4 φορές έναντι 2,2 φορές για τις ομοειδείς εταιρείες, ενώ προσφέρει ελκυστική συνολική απόδοση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο ΟΤΕ είναι μια περίπτωση βαθιάς υποτίμησης, με τα θεμελιώδη μεγέθη του να είναι σταθερά με βάση τις παρεχόμενες επιδόσεις, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία ταμειακών ροών και παρά τις επανειλημμένα υψηλές ετήσιες επενδύσεις. Επιπλέον, οι αμοιβές των μετόχων ήταν γενναιόδωρες, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του ισολογισμού.

Επίσης, η NBG Securities εκτιμά ότι η διοικητική μετάβαση με τον πρόσφατο διορισμό του κ. Νεμπή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα είναι απρόσκοπτη. Η Ρουμανία ήταν το μόνο αδύναμο σημείο, αλλά η πρόθεση πώλησης της θυγατρικής θα πρέπει να τερματίσει τις εκροές των ταμειακών ροών και θα εξοικονομήσει πόρους που μπορούν εναλλακτικά να αξιοποιηθούν εγχωρίως.

Επιπλέον, η κατεστημένη εταιρεία έχει τα χαρακτηριστικά του εγχώριου μόνο παιχνιδιού, με τους επενδυτές να ανησυχούν για α) το ανταγωνιστικό τοπίο μετά την απόφαση της ΔΕΗ να επεκταθεί στην αγορά οπτικών ινών, β) την αβεβαιότητα αναφορικά με την πιθανή πώληση της Nova και την αναπροσαρμογή της στην αγορά τηλεπικοινωνιών και γ) το σχέδιο αμοιβών των μετόχων που οδηγεί σε σταδιακή μείωση της ρευστότητας των μετοχών. Παρά την αναγνώριση όλων των παραπάνω, η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι ο ΟΤΕ ταιριάζει σε ένα αμυντικό χαρτοφυλάκιο που βασίζεται στην αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v