Η Bleichroeder για ΟΤΕ - RomTelecom

Τα 17,55 ευρώ εκτιμά ως ”δίκαιη αποτίμηση” (από 18,20 ευρώ) για τη μετοχή του ΟΤΕ έκθεση της Natexis Bleichroeder, με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου. Η έκθεση αναφέρεται στην επένδυση στη RomTelecom, υπολογίζοντας ότι τα οφέλη από αυτήν θα φανούν μετά το 2005.

Η Bleichroeder για ΟΤΕ - RomTelecom
Στα 17,55, από 18,20 ευρώ χαμηλώνει τη δίκαιη αποτίμηση (fair value) του ΟΤΕ έκθεση της Natexis Bleichroeder, με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου.

Η έκθεση με τίτλο ”ακόμα φθηνός” (still cheap), εστιάζει με θετικό τρόπο στην τοποθέτηση του Οργανισμού στη Ρουμανία και περιέχει την εκτίμηση ότι αυτή θα αρχίσει να αποδίδει μετά το 2005.

”Η RomTelecom είναι πιθανό να προσθέσει ένα 20% στα έσοδα, αλλά περιμένουμε να πιέσει το περιθώριο EBITDA για τα επόμενα 2 χρόνια”, αναφέρεται.



Για τα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρει σε άλλο της σημείο η έκθεση, η Cosmote θα αποτελεί την ατμομηχανή της κερδοφορίας του ΟΤΕ, καθώς τα περιθώρια κέρδους στη σταθερή πιθανότητα θα πιεστούν από τον ανταγωνισμό.

Για το 2002, η Bleichroeder εκτιμά ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 4,33 δισ. ευρώ , ενώ ο λόγος EV/ EBITDA στο 4,7. Για το τρέχον έτος, τα έσοδα εκτιμώνται στα 5,33 δισ. ευρώ, ενώ το EV/ EBITDA στο 4,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v