Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα 9,7 ευρώ για τη Helleniq Petroleum

Η χρηματιστηριακή αναμένει φέτος τα EBITDA του ομίλου στα €918 εκατ. Επιπλέον, αναμένει ενδιαφέρον ενόψει ενός πιθανού δεύτερου placement και τυχόν εξελίξεων που συνδέονται με τις συμμετοχές σε Elpedison και τη ΔΕΠΑ.

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος τα 9,7 ευρώ για τη Helleniq Petroleum

Τα ισχυρά αποτελέσματα της τελευταίας διετίας σε συνδυασμό με την αύξηση της διασποράς μετά την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση του 11% των μετοχών τον Δεκέμβριο του 2023 έφεραν τη HelleniQ Energy στο επίκεντρο τους τελευταίους μήνες, σημειώνει η Eurobank Equities σε έκθεση με την οποία ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,7 ευρώ από τα 9,4 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά».

Καθώς τα περιθώρια διύλισης εξακολουθούν να κυμαίνονται πάνω από τα μέσα επίπεδα του κύκλου (περίπου 15 δολάρια/το βαρέλι), αναμένουμε ότι το 2024 θα είναι άλλη μια χρονιά ισχυρής κερδοφορίας, εκτιμώντας τα EBITDA του Ομίλου στα €918 εκατ., -26% σε ετήσια βάση αλλά 60% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019, σημειώνει. Επιπλέον, αναμένει ενδιαφέρον ενόψει ενός πιθανού δεύτερου placement και πιθανών εξελίξεων που συνδέονται με τις συμμετοχές σε Elpedison και τη ΔΕΠΑ.

Μετά από μια ραγδαία επέκταση στις ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια, η εγκατεστημένη ισχύς της HelleniQ Energy ανέρχεται πλέον στα 381 MW. Επιπλέον, ο Όμιλος έχει μια σαφή πορεία προς τον στόχο του 1 GW έως το 2025. Το μάνατζμεντ έχει δώσει καθοδήγηση για EBITDA από ΑΠΕ ύψους 100 εκατ. ευρώ έως το 2025, στοχεύοντας EBITDA στα 200 εκατ. ευρώ έως το 2030.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v