Aegean: Περιθώριο ανόδου 65% βλέπει η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το 2024 είναι πολύ πιο ανθεκτικό από ό,τι υπολόγιζε, με ισχυρή ζήτηση και «λογική» ενίσχυση της μεταφορικής ικανότητας. Η νέα τιμή-στόχος.

Aegean: Περιθώριο ανόδου 65% βλέπει η Eurobank Equities

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Aegean, στα 17,8 από 13,8 ευρώ, δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση "buy", καθώς το περιθώριο ανόδου εκτιμάται στο 64,9%, που σε συνδυασμό με αναμενόμενη μερισματική απόδοση 7,7%, οδηγεί σε συνολική απόδοση 72,6%. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το 2024 φαίνεται πως είναι πολύ πιο ανθεκτικό από ό,τι υπολόγιζε στις προηγούμενες προβλέψεις της, με ισχυρή ζήτηση και λογική ενίσχυση της μεταφορικής ικανότητας έως το τέλος του έτους. 

Ως εκ τούτου, αυξάνει την πρόβλεψη για τα φετινά EBITDA της αεροπορικής κατά 14% στα 415 εκατ. ευρώ, αναμένοντας πλέον άνοδο κατά 4% σε ετήσια φάση, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 9%. 

Παράλληλα, αυξάνει τις εκτιμήσεις της και για την επόμενη διετία, αναμένοντας λειτουργικά κέρδη 438 εκατ. ευρώ το 2025 και 462 εκατ. ευρώ το 2026.

Η αποτίμηση της εταιρείας δείχνει ελκυστική, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με discount περίπου 20%, επισημαίνει.  

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v