ΟΤΕ: Με στόχο τα 19,50 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Deutsche Bank

Περιθώριο ανόδου που προσεγγίζει το 45% βλέπει ο γερμανικός οίκος, που δίνει σύσταση αγοράς. Με discount 30% έναντι του κλάδου η μετοχή. Η εκτίμηση για το μέρισμα.

ΟΤΕ: Με στόχο τα 19,50 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank ξεκινά την κάλυψη της μετοχής του ΟΤΕ με σύσταση Buy (αγορά), τιμή-στόχο στα 19,50 ευρώ και περιθώριο ανόδου που προσεγγίζει το 45%. Ο οίκος προτείνει την τιμή-στόχο βάσει ενός μοντέλου αποτίμησης προεξόφλησης ταμειακών ροών και αναμένει ότι ο OΤΕ θα επιτύχει μέση ετήσια αύξηση στις λειτουργικές ταμειακές ροές 5% φέτος και το 2025.

Η αποτίμηση του OΤΕ σε όρους EV/EBITDA και P/E είναι με discount 30% έναντι του κλάδου και οι αποδόσεις των ταμειακών ροών του στο 9,3% κατά μέσο όρο, είναι υψηλότερες κατά 0,9%. Η συνολική μερισματική του απόδοση είναι στο 8,6% κατά μέσο όρο, 1,7% υψηλότερη από τον κλάδο.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι ο OΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών επικοινωνιών στην Ελλάδα και είναι σε διαδικασία πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής της. Ο OΤΕ παράγει αξία για τους μετόχους του με καταλύτες μπροστά του, καθώς η γερμανική τράπεζα αναμένει:

i) ανώτερη σταθερή και κινητή συνδεσιμότητα και υπηρεσίες προς τους πελάτες του,

ii) ανάπτυξη στην προσφορά των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς το ελληνικό δημόσιο κράτος συνεχίζει επίσης την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο OΤΕ δεν αντιμετωπίζει αντιπάλους που είναι διατεθειμένοι να κάνουν πόλεμο τιμών για αρκετά χρόνια και αναμένει ότι το κόστος προσωπικού του OΤΕ θα συνεχίσει να μειώνεται σημαντικά. Ο OΤΕ διαθέτει έναν πολύ χαμηλά μοχλευμένο ισολογισμό με 0,3 φορές τον καθαρό δανεισμό του και επιστρέφει σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων ταμειακών ροών του κάθε χρόνο στους μετόχους του. Η επενδυτική πρότασή του συνοδεύεται επίσης και από αρκετούς βραχυπρόθεσμους καταλύτες.

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι ο OΤΕ θα πουλήσει σύντομα τις δραστηριότητες της κινητής στη Ρουμανία και θα αυξήσει τις λειτουργικές ταμειακές ροές του σε επαναλαμβανόμενη και εφάπαξ βάση.

Επίσης, αναμένεται να αυξήσει τα EBITDA και το περιθώριο των ταμειακών ροών του έναντι των ομοειδών εταιρειών.

Προβλέπει δε ότι το σχέδιο για την προτεινόμενη τιμολόγηση χονδρικής FTTH του OΤΕ θα εγκριθεί σύντομα, οπότε ο κίνδυνος από τα εναλλακτικά δίκτυα θα παραμείνει μικρός. Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης για την ενίσχυση της χρήσης του FTTH, το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει αργότερα φέτος, θα βοηθήσει στην απόδοση για τις επενδύσεις FTTH.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v