Titan-Lamda Development: Τα θεμελιώδη και τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης

Η υπεραπόδοση της τσιμεντοβιομηχανίας και οι χαμηλές πτήσεις της εταιρείας που αναπτύσσει το Ελληνικό. Οι στηρίξεις, οι αντιστάσεις και πού μπαίνει ο πήχης από τους αναλυτές.

Titan-Lamda Development: Τα θεμελιώδη και τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην αγορά του ΧΑ για τις μετοχές των Titan Cement International και Lamda Development, με τις αποδόσεις των μετοχών να είναι, ωστόσο, αρκετά διαφορετικές από τις αρχές του χρόνου. Η Τιτάν ΑΕ είναι ο τίτλος που κερδίζει τις εντυπώσεις από τις αρχές του χρόνου από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη +38%, ενώ η Lamda Develοpment σημειώνει μικρή πτώση 2%.

H εντυπωσιακή πορεία του Τιτάνα «πατάει» τόσο στις οικονομικές του επιδόσεις που για συνεχόμενα τρίμηνα επιδεικνύει σταθερά αυξανόμενα EBITDA και ρεκόρ κερδοφορίας, όσο και στις προσδοκίες από την επικείμενη εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής του στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Πρόθεσή του ομίλου Τιτάν είναι να προχωρήσει σε IPO του 15%-25% των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και θα ξεκλειδώσουν νέες ευκαιρίες. Αυτό θα πρέπει τελικά να μεταφέρει τη συζήτηση για την αποτίμηση στην περιοχή των 40 ευρώ ή και υψηλότερα.

Καθώς πλησιάζει η εισαγωγή σε χρηματιστήριο της θυγατρικής στις ΗΠΑ, η αγορά υιοθετεί μια προσέγγιση αποτίμησης των επιμέρους μερών του ομίλου (sum of the parts - SOTP), κάτι που βοηθάει στο να βγει στην επιφάνεια αξία που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurobank Equities.

H Euroxx Χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά περίπου 15% την περίοδο 2024-2026 και την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ ανά μετοχή από 36 ευρώ, προηγουμένως.

Η μετοχή αυτή τη στιγμή είναι διαπραγματεύσιμη με προβλεπόμενο δείκτη EV/EBITDA στις 5,3 φορές έναντι μέσης τιμής 20ετίας 8 φορών (ομοειδών μετοχών εκτός ΗΠΑ 6,3 φορές και εταιρειών στις ΗΠΑ στις 13 φορές).

Η γαλλική Kepler Cheuvreux αποτιμά τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ σε επιχειρηματική αξία (enterprise value) 3,1 δισ. ευρώ ή 10 φορές τα φετινά EBITDA (έναντι 14 φορών για τους ‘παίκτες’ με έδρα τις ΗΠΑ).

Για τη Lamda Develοpment, το θετικό EBITDA του Ελληνικού για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα 35,3 εκατ. ευρώ, καθώς τα ταμειακά έσοδα του Ελληνικού συσσωρεύονται σε 672 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου, δημιουργούν υψηλές θετικές προσδοκίες για τη μετοχή.

Η καθαρή αξία ενεργητικού στο τέλος Μαρτίου προσέγγισε τα 8,04 ευρώ ανά μετοχή, μετά την προσαρμογή για τα 3,68 εκατ. ίδιες μετοχές (δηλ. περίπου 2,1% του συνόλου των μετοχών), υποδεικνύοντας έναν δείκτη αποτίμησης τιμής προς καθαρή αξία (P/NAV) στις 0,83 φορές.

Οι μετοχές της εταιρείας, όμως, έχουν μακροπρόθεσμα υποαποδώσει έναντι του Γενικού δείκτη του ΧΑ και οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό σημείο εισόδου για τους επενδυτές, ώστε να αποκτήσουν έκθεση στο Ελληνικό, ένα έργο με σημαντική κρυμμένη αξία και στα Lamda Malls, ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην ελληνική αγορά.

Τα εμπορικά κέντρα Lamda είναι ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο. Η καθαρή αξία της επιχείρησης εμπορικών κέντρων βρίσκεται σήμερα σε 925 εκατ. ευρώ, εξηγεί η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Τα τεχνικά σήματα

Τεχνικά, οι μετοχές του Τιτάνα βρίσκονται σε ισχυρό uptrend και όλες οι διορθώσεις στο ημερήσιο διάγραμμα που φέρνουν τη μετοχή σε υπερπωλημένη περιοχή θα αγοράζονται.

Οι τεχνικές αντιστάσεις και τα επόμενα επίπεδα με σημασία είναι τα υψηλά των 32,20 ευρώ και έπειτα τα 35 ευρώ ανά μετοχή. Ανησυχία στους αγοραστές θα προκαλέσει τυχόν διάσπαση των 28,80 ευρώ, αλλά τα 26,75 ευρώ είναι το επίπεδο που δεν πρέπει να χαθεί. Στο πάνω όριο, η πορεία της τιμής δείχνει προς τα 40 ευρώ ανά μετοχή, μόλις αποκρυσταλλωθεί η υπεραξία από την αμερικανική θυγατρική.

H τεχνική εικόνα της Lamda Develοpment είναι διαφορετική από τον Τιτάνα, με τη μετοχή να βρίσκεται σε range trading, με το πάνω εύρος στα 7,50 ευρώ και το κάτω στην περιοχή των 5,50 ευρώ.

Ο τίτλος βρίσκεται κοντά στη στήριξη του εκθετικού κινητού μέσου όρου των 200 ημερών (ΕΚΜΟ 200 ημερών) στα 6,47 ευρώ, επίπεδο που θα πρέπει να κρατήσει. Σημαντική στήριξη τα 6,15 ευρώ ανά μετοχή και στο πάνω όριο το διάστημα των 7,10-7,30 ευρώ.

* Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v