«Ταύρος» η Euroxx για ΓΕΚ Τέρνα μετά το ντιλ με Masdar

H τιμή-στόχος είναι τα 20 ευρώ και η σύσταση «overweight». Οπλο για την εισηγμένη τα μετρητά 880 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

«Ταύρος» η Euroxx για ΓΕΚ Τέρνα μετά το ντιλ με Masdar

Παραμένει «ταύρος» για τη ΓΕΚ Τέρνα η Euroxx, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την Τέρνα Ενεργειακή. H τιμή-στόχος είναι τα 20 ευρώ και η σύσταση «overweight».

Οπως εξηγεί, η εισφορά μετρητών ύψους 880 εκατ. ευρώ θα παράσχει στη ΓΕΚ Τέρνα σημαντικά πυρομαχικά για να κινηθεί σε ό,τι αφορά υφιστάμενα έργα (Αττική και Εγνατία Οδός) καθώς και για νέα έργα υποδομής στην Ελλάδα. 

Με βάση τη χρηματιστηριακή, η ΓΕΚ Τέρνα διαπραγματεύεται σε πολύ ελκυστικό 7,5x EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις για το 2028, μετά την αποενοποίηση της Τέρνα Eνεργειακής και συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής EBITDA και του καθαρού χρέους από τα μεγάλα έργα που αναλήφθηκαν το 2024.

Η ΓΕΚ Τέρνα σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα έσοδα από τη συναλλαγή για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων έργων με ισχύ πυρός 2 δισ. ευρώ για νέες ευκαιρίες ή/και διανομές μερισμάτων. Μετά τη συναλλαγή το προσαρμοσμένο pro-forma καθαρό χρέος για το 2023 θα είναι μηδενικό, με τη μητρική να έχει καθαρά μετρητά 0,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v