Bloomberg: JP Morgan και Καρώνης κινδυνεύουν να χάσουν πολλά

Μπορεί να πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα της δίκης γράφει το Bloomberg, ωστόσο και οι δυο έχουν πολλά να χάσουν αν δεν βρουν τρόπο συνεννόησης.

Bloomberg: JP Morgan και Καρώνης κινδυνεύουν να χάσουν πολλά

Η φούσκα του venture capital του 2020-2022 άφησε πολλούς αγοραστές μετανιωμένους για τις επενδύσεις τους αλλά η υπερβολική αυτοπεποίθηση έβλαψε και κάποιους πωλητές, υποστηρίζει άρθρο του Bloomberg, το οποίο φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιδιοκτήτη της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη, και τη JP Morgan. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι δύο τους κατέληξαν να αλληλομηνυθούν και η απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπει και στους δύο να ισχυρίζονται ότι είναι κερδισμένοι. 

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πόσο μεγάλη εξουσία έδωσε ο κ. Καρώνης στη JP Morgan στην αρχική τους συμφωνία.

Αλλά η υπόθεση, σημειώνει το δημοσίευμα, αποτελεί επίσης υπενθύμιση προς τις μεγάλες τράπεζες ότι είναι δύσκολο να διαλέξουν συνεργάτες στην «ψηφιακή κούρσα των εξοπλισμών». Όπως σημειώνει, η JP Morgan ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της από το ντιλ των 175 εκατ. δολαρίων για τη Frank, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργούσε χρηματοοικονομικά εργαλεία και προϊόντα που η αμερικανική τράπεζα κατηγόρησε ότι «φούσκωσε» τη βάση των πελατών της. 

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και για τις δύο πλευρές, υποστηρίζει το Bloomberg. Όπως αναφέρει, η JP Morgan θέλει η Viva να επικεντρωθεί και πάλι στην εξέλιξη της τεχνολογίας της και να σταματήσει να καταναλώνει τόση πολλή ενέργεια σε διενέξεις κατά της αμερικανικής τράπεζας.

Ωστόσο, σημειώνει το Bloomberg, παραμένει το ερώτημα αν η απόφαση θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες τους. Αν η σχέση δεν επανορθωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, η JP Morgan δεν θα θελήσει να την ολοκληρώσει. Η αμερικανική τράπεζα θα έχει ξεμείνει με ένα ποσοστό σε μια επιχείρηση η οποία θα αξίζει πολύ λιγότερα από τα 800 εκατ. ευρώ που πλήρωσε και η Viva με έναν αδιάφορο και μη συνεργάσιμο εταίρο που δεν θα πουλήσει παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος άλλος επενδυτής με βαθιές τσέπες. 

«Η JP Morgan και η Viva παρουσιάζουν την απόφαση του δικαστηρίου ως νίκη. Αλλά και οι δύο έχουν δυνητικά πολλά να χάσουν» υπογραμμίζει το Bloomberg. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v