Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθέσεις της Kappa για ΟΠΑΠ, κινητή τηλεφωνία

Σε ανανέωση της συμφωνίας για το Στοίχημα θεωρεί πιθανό (28/1) η Kappa Sec να καταλήξει η διαμάχη ΟΠΑΠ- Intralot. Εξάλλου, overweight είναι η σύσταση της Kappa (27/1) για τον κλάδο κινητής από όπου ξεχωρίζει τις Cosmote (τιμή στόχος 12,3 ευρώ) και Panafon (6,6 ευρώ).

Εκθέσεις της Kappa για ΟΠΑΠ, κινητή τηλεφωνία
Μια ανανέωση του συμβολαίου του ΟΠΑΠ με την Intralot για το Στοίχημα, που λήγει το 2007 προβάλλεται ως πιθανή λύση στη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών, σύμφωνα με την έκθεση της Kappa Securities στις 28 Ιανουαρίου, η οποία δίνει στόχο τα 10,6 ευρώ για τον Οργανισμό, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

Στην έκθεση της Kappa αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση επί της απόφασης αποζημίωσης της Intralot με 37,4 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2007, θεωρώντας ότι η όλη υπόθεση θα διευθετηθεί εκτός δικαστηρίων, με τις δύο εταιρίες να αποδέχονται ένα συμβιβασμό με πιθανή τη διεύρυνση του συμβολαίου για το Στοίχημα.

Ύστερα από τον Απρίλιο, αναφέρεται, η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη δημόσια εγγραφή μέχρι και του 25,5% του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, η Kappa Securities εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει πρώτα να επιλυθεί το ζήτημα της διαιτησίας προτού προχωρήσει η δημόσια εγγραφή.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ δήλωσε πως το μέρισμα του 2002 θα πρέπει να παραμείνει σταθερό, παρά τη μείωση των κερδών.

Εξάλλου, η Kappa Securities σχολιάζει πως η κρατική παρέμβαση στον ΟΠΑΠ, είναι εμφανής στο επίπεδο της καθυστέρησης στην παρουσίαση των ιπποδρομιακών αγώνων. ”Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές πως οι αποφάσεις σχετικά με τον ΟΠΑΠ βασίζονται στα ενδιαφέροντα των μετόχων” αναφέρει η έκθεση.

Εξάλλου, overweight είναι η σύσταση της Kappa Securities για τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας, για τον οποίο, με flash note (27/1) η χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη.

Στην έκθεση με τίτλο ”γεννήτρια μετρητών” (cash generator) ο τομέας δείχνει ελκυστικός, καθώς διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη του. Παρά το ότι η STET Hellas φαίνεται ”φτηνή”, αναφέρεται, προτιμώμενες μετοχές είναι αυτή της Cosmote και της Panafon/ Vodafone.

Η Kappa Sec προβλέπει ότι ο κλάδος της κινητής θα αναπτυχθεί ταχύτερα από αυτόν της σταθερής τηλεφωνίας, αφού εκτιμά ότι το ποσοστό διείσδυσης είναι στο 68%. Ακόμα, τονίζεται ότι οι φωνητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν, βραχυπρόθεσμα η κύρια πηγή κερδών για τις εταιρίες.

Για την Cosmote, η τιμή στόχος τίθεται στα 12,3 ευρώ, ενώ συστήνεται overweight. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου της Telenor στην Cosmote, η Kappa εκτιμά ότι θα αποτελέσει καλή ευκαιρία τοποθέτησης στον τίτλο.

Το τρέχον ευμετάβλητο περιβάλλον των μετοχικών αγορών, γράφει η έκθεση, ευνοεί την μετακύλιση της προσοχής των επενδυτών προς τις ταμειακές ροές, κάτι που χαρακτηρίζεται θετικό για τις Cosmote και Panafon.

Για την Panafon- Vodafone, η τιμή στόχος τίθεται στα 6,6 ευρώ, ενώ και εδώ συστήνεται ”Overweight”. ”Ουδέτερη στάση” προτείνεται για την Stet Hellas με τιμή στόχο στα 9,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v