Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Τιμή-στόχος τα 10 ευρώ για τη Lamda Development

Ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή δίνοντας σύσταση overweight. Οι εκτιμήσεις για το Ελληνικό και τη Lamda Malls.

Euroxx: Τιμή-στόχος τα 10 ευρώ για τη Lamda Development

Κάλυψη της μετοχής της Lamda Development ξεκινά η Euroxx, δίνοντας σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 10 ευρώ/μετοχή, που συνιστά upside 47% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι μετοχές της Lamda Develοpment παρουσίασαν μακροχρόνια υποαπόδοση έναντι του Δείκτη του ΧΑ. Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό σημείο εισόδου για τους επενδυτές, ώστε να αποκτήσουν έκθεση στην ανάπτυξη του Ελληνικού, ένα έργο με σημαντική κρυφή αξία, και τη Lamda Mall, ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην ελληνική αγορά, σημειώνει στην έκθεσή της.

Η Lamda Develοpment βρίσκεται εκτός εστίασης των επενδυτών τα τελευταία 2-3 χρόνια, λόγω του υψηλού κινδύνου εκτέλεσης του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί μια ισχυρή ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο, με «ανοδικό κίνδυνο» στις τιμές πώλησης, σταθερό ιστορικό παράδοσης μέχρι τώρα και τεκμηριωμένο κατώτατο όριο αποτίμησης από πρόσφατες πωλήσεις οικοπέδων.

Υπολογίζουμε τη μετοχική αξία του Ελληνικού σε περίπου 1 δισ. ευρώ, με υποθέσεις 10% και 25% κάτω από τις οδηγίες για τη Φάση 1 και τη Φάση 2 αντίστοιχα.

Τα Lamda Malls είναι ένα μοναδικό ατού. Το NAV της επιχείρησης των εμπορικών κέντρων είναι αυτή τη στιγμή στα 925 εκατ. ευρώ, με τα λειτουργικά εμπορικά κέντρα στα 610 εκατ. ευρώ. Η Lamda έχει ισχυρή ανταγωνιστική θέση με υψηλά εμπόδια εισόδου, τη χαμηλότερη πυκνότητα εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη και πολύ συντηρητική αποτίμηση από ανεξάρτητους εκτιμητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v