Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Re-rating στις τράπεζες μετά τα μερίσματα, οι τιμές στόχοι

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο 2,41 ευρώ για την Alpha Bank, 10,37 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και 5,78 ευρώ για την Πειραιώς, έχοντας και για τις τρεις μετοχές σύσταση αγορά.

Eurobank Equities: Re-rating στις τράπεζες μετά τα μερίσματα, οι τιμές στόχοι

Η έγκριση από τον ESM της διανομής μερισμάτων μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για re-rating του τραπεζικού κλάδου εκτιμά η Eurobank Equities σε ανάλυσή της. Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο 2,41 ευρώ για την Alpha Bank, 10,37 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και 5,78 ευρώ για την Πειραιώς, έχοντας και για τις τρεις μετοχές σύσταση αγορά.

Οπως σημειώνει οι ανακοινωθείσες πληρωμές αντιστοιχούν σε αμοιβή μετόχων 0,063 ευρώ για την Πειραιώς (1,7% μερισματική απόδοση), 0,052 ευρώ για την Alpha Bank, ισομερώς μοιρασμένη μεταξύ μερίσματος μετρητών 0,026 € (1,6% απόδοση) και επαναγοράς (3,2% συνολική απόδοση), 0,0933 ευρώ για την Eurobank (4,6% μερισματική απόδοση), και 0,36 ευρώ για την Εθνική (4,6% μερισματική απόδοση).

Η Eurobank Equities στέκεται και στην αναθεώρηση του guidance από τη διοίκηση της Πειραιώς και την πρόθεση να αυξήσει τη διανομή μερίσματος στο 25-30% των καθαρών κερδών της φετινής χρονιάς, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 5,78 ευρώ και τη διατηρεί ως top pick

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v