Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Στα €35,50 έκλεισε το placement, διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές

(upd2) Οι πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD του Βαγγέλη Μυτιληναίου. Διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές αντί της αρχικής προσφοράς για 4,5 εκατ. Η συνολική συναλλαγή έφτασε τα 255,6 εκατ. ευρώ.

Mytilineos: Στα €35,50 έκλεισε το placement, διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές

Σε placement 7,2 εκατ. μετοχών (αντί για  4,5 εκατ. που ήταν το αρχικό πλάνο) προχώρησε η Mytilineos. Οι leading syndicators ήταν η Citi και η Morgan Stanley, ενώ στη διαδικασία μετείχε και η Euroxx. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε άμεσα κάλυψε το σύνολο της συναλλαγής με τους bookrunners να ενημερώνουν ότι μπιταρίσματα κάτω από τα 35,5 ευρώ (κλείσιμο 38,94 ευρώ) κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διαδικασίας. Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την τιμή να ορίζεται στα 35,5 ευρώ (discount της τάξης του 8,8% με βάση το χθεσινό κλείσιμο και 4% με βάση τη μέση τιμή κλεισίματος μηνός και τριμήνου). Η συνολική αξία της συναλλαγής έφτασε τα 255,6 εκατ. ευρώ.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου. Τα 7,2 εκατομμύρια μετοχές αντιπροσωπεύουν το 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Mυτιληναίος κατείχε έως σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου θα οδηγήσει το ποσοστό στο 21,5%. Κατά πληροφορίες η κίνηση σχετίζεται με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Το placement έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή.
Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ).

Το γεγονός ότι σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της εισηγμένης, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v