Η Citi προτείνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή της JumboΜΠΕΛΑ -1,96% με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ και συνδυαστικά με την μερισματική απόδοση προβλέπει το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι σχεδόν 30%.
Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει τα περιθώρια κερδοφορίας για την περσινή χρονιά της JumboΜΠΕΛΑ -1,96% ισχυρά και πάνω από τις εκτιμήσεις της, στοιχείο το οποίο μαζί με την ισχυρή ανάκαμψη το φετινό Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ. Η μετοχή σήμερα κινείται ανοδικά κατά +2,5%.
Η JumboΜΠΕΛΑ -1,96% ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του φετινού Μαρτίου ανέκαμψαν σε ποσοστό 17% σε ετήσια βάση και το πρώτο τρίμηνο +6% από -3% το Φεβρουάριο του 2024. Τα περσινά οικονομικά μεγέθη ήταν ισχυρά με EBITDA και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 3% πάνω από το consensus των αναλυτών.
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τις φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους, ενώ η JumboΜΠΕΛΑ -1,96% αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων και EPS) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
Το τρέχον consensus υποδηλώνει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 5% το 2024. H Citi δεν προβλέπει καθοδικές αναθεωρήσεις στις τάξεις των αναλυτών, εκτός αν η καθοδήγηση που δοθεί στο conference call αναθεωρήσει την αύξηση σε επίπεδα κάτω του 5% για φέτος, γεγονός που η Citi το θεωρεί μάλλον απίθανο. Η JumboΜΠΕΛΑ -1,96% πρότεινε να επιστρέψει στους μετόχους της 1 ευρώ μέρισμα (απόδοση περίπου 4%), ενώ έχει ήδη επιστρέψει και 0,60 ευρώ ανά μετοχή νωρίτερα μέσα στο έτος.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin