Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδαν UBS και SSSB την τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ

Σε περικοπή της τιμής στόχου για τον ΟΠΑΠ προχώρησαν UBS (12 από 12,2 ευρώ) και SSSB (11,7 από 12 ευρώ), ως αποτέλεσμα της απόφασης για καταβολή αποζημίωσης στην Intralot. Τι βλέπουν για τη μερισματική πολιτική, την αναθεώρηση των EPS και τη ”δύσκολη” απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Πως είδαν UBS και SSSB την τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ
Σε περικοπή της τιμής στόχου προχώρησαν SSSB και UBS για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ως αποτέλεσμα της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλλει ο Οργανισμός στην Intralot, όπως αυτό περιγράφηκε και σε σχετική ενημέρωση (τηλεδιάσκεψη), στην οποία προέβη ο ΟΠΑΠ την Παρασκευή.

Κοινά σημεία των εκθέσεων (27/1) αποτελούν οι επισημάνσεις για τη μερισματική πολιτική, το πολιτικό κόστος που θα έχει για την κυβέρνηση τυχόν εισαγωγή του στοιχήματος επί ιπποδρομιών και κυνοδρομιών, αλλά και η προς τα κάτω αναπροσαρμογή των κερδών ανά μετοχή.

Η UBS περικόπτει την τιμή στόχο στα 12 από 12,2 ευρώ, διατηρώντας τη σύστασή της για ”αγορά”. Η έκθεση προσδιορίζει το οφειλόμενο στην Intralot ποσό στα 74,3 εκατ. ευρώ, κάτι που εκτιμά ότι θα μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή του 2002 κατά 17% και αυτό του 2003 κατά 9%.

Η έκθεση συνεχίζει, γράφοντας, ότι η επίδραση στη συνέχεια για τον Οργανισμό προβλέπεται ”μικρή”, καθώς πιστεύεται ότι το θέμα θα λυθεί μέσα στο 2003, ”χωρίς περαιτέρω κόστος για τον ΟΠΑΠ”.

Τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται στα 0,66 ευρώ για το 2002 και 0,81 ευρώ για το 2003 ενώ το μέρισμα της χρονιάς που τελείωσε υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στα 0,63 ευρώ.

Η έκθεση αναφέρεται στις δηλώσεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης για το στοίχημα γύρω από τις ιπποδρομίες και τις κυνοδρομίες, ενώ αναγνωρίζει ότι για την ελληνική κυβέρνηση θα υπάρξει ”πολιτικό κόστος” από τυχόν απόφαση εισαγωγής των συγκεκριμένων παιχνιδιών, ένα μόλις χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές.

Η SSSB θέτει τιμή στόχο τα 11,7 (από 12) ευρώ, ενώ διατηρεί την πρόβλεψή της ότι η μετοχή θα εμφανίσει αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς. Αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη του Οργανισμού, ο οίκος κάνει λόγο στην αρνητική επίδραση που θα έχει η άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, καθώς ”θα συντηρήσει το θέμα ανοικτό για ένα ακόμη χρόνο”.

Και η SSSB αναθεωρεί προς τα κάτω (17%) τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή 2002 και 2003 του ΟΠΑΠ, κατά περίπου 17% (στα 0,68 ευρώ) και 8%(0,82 ευρώ), αντίστοιχα.

”Όσο περισσότερο κοιτά κανείς το θέμα των απαιτήσεων της Intralot, τόσο πιο παράλογο φαίνεται”, τονίζει η έκθεση. ”Τι θα συμβεί”, αναρωτιέται, ”αν τα επίδικα παιχνίδια ξεκινούσαν αύριο και έδιναν ετήσια κέρδη μικρότερα της αποζημίωσης των 37,4 εκατ. ευρώ; Ο ΟΠΑΠ θα πήγαινε στα δικαστήρια την Intralot, ζητώντας τη διαφορά;”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v