Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τι αλλάζει στις προσφυμφωνημένες συναλλαγές, τροποποίηση του κανονισμού

Επικαιροποιούνται διατάξεις του Κανονισμού που αφορούν σε δημιουργία νέου τύπου προσυμφωνημένων συναλλαγών της Μεθόδου 6.1, οι οποίες διακανονίζονται αυθημερόν και ακυρώνονται εφόσον δεν διεκπεραιωθεί ο διακανονισμός τους σύμφωνα με τους χρονισμούς της ΕΤ.ΕΚ.

ΧΑ: Τι αλλάζει στις προσφυμφωνημένες συναλλαγές, τροποποίηση του κανονισμού
H Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου 2023, ενέκρινε την τροποποίηση του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις συνακόλουθες αλλαγές της εκτελεστικής Απόφασης 22 αναφορικά με την δημιουργία νέου τύπου Προσυμφωνημένων Συναλλαγών χωρίς κατανάλωση πιστωτικού ορίου.

Ειδικότερα:
  • Επικαιροποιούνται διατάξεις του Κανονισμού που αφορούν σε δημιουργία νέου τύπου προσυμφωνημένων συναλλαγών της Μεθόδου 6.1, οι οποίες διακανονίζονται αυθημερόν και ακυρώνονται εφόσον δεν διεκπεραιωθεί ο διακανονισμός τους σύμφωνα με τους χρονισμούς της ΕΤ.ΕΚ., όπως εξειδικεύονται με την Απόφαση 22 του Χ.Α.
  • Επικαιροποιούνται διατάξεις της Απόφασης 22 που αφορούν στον παραπάνω νέο τύπο προσυμφωνημένων συναλλαγών της Μεθόδου 6.1, οι οποίες διενεργούνται καθημερινά στο χρονικό διάστημα από 10:30 έως 16:00. Εφόσον δεν διεκπεραιωθεί ο διακανονισμός τους σύμφωνα με τους χρονισμούς της ΕΤ.ΕΚ. πραγματοποιείται ακύρωση αυτών στο Σύστημα κατά το διάστημα από 17:05:01 έως και την λήξη συνεδρίασης του Αξιογράφου που αφορούν.  Τα όρια διακύμανσης δεν ισχύουν για τις συγκεκριμένες προσυμφωνημένες συναλλαγές.
       Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν συναλλαγές βάσει της Μεθόδου 6.1.

Ως ημερομηνία εφαρμογής των παραπάνω αλλαγών ορίζεται η 11.9.2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v