Μετά τις τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες επιχειρούν να διαθέσουν προϊόντα μέσα από το εργαλείο των Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
Ειδικότερα, τόσο οι συστημικές τράπεζες όσο και άλλες (π.χ. Optima Bank) έχουν προχωρήσει μέσω των συγγενών τους ΑΕΔΑΚ αρκετές φορές από το Νοέμβριο του 2022 έως και σήμερα στην έκδοση πενταετούς διάρκειας Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, τα οποία υπόσχονται ετήσια καταβολή μερίσματος (π.χ. η Εθνική Tράπεζα έως τις 29 Ιουνίου λανσάρει το Δήλος Extra Income IV πενταετές Ομολογιακό).
Πρόκειται ουσιαστικά για επενδυτικά προϊόντα σχετικά περιορισμένου ρίσκου, τα οποία (στον βαθμό που δεν παρατηρηθούν περιπτώσεις default ή μια έντονη διεθνής κρίση) θα μπορούσαν να αποφέρουν στους αποταμιευτές απόδοση υψηλότερη από τους τόκους των προθεσμιακών καταθέσεων και στις τράπεζες αξιοσημείωτες προμήθειες.
Τον δρόμο των Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων συγκεκριμένης χρονικής περιόδου φαίνεται να επιλέγουν, όμως, και οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να δομήσουν τα αποταμιευτικά-επενδυτικά προϊόντα με τα οποία απευθύνονται στους πελάτες τους.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Eurolife, η οποία λανσάρει έως και την 27η Ιουλίου το προϊόν My Target Value, μέσω του οποίου το 5,5% της επένδυσης κατευθύνεται για την απόκτηση ασφαλιστικού συμβολαίου και το 94,5% για την αγορά μεριδίων του Α/Κ GF Target Maturity VI Ομολογιακό. Πρόκειται για ένα Α/Κ που λήγει στις 31/7/2033 και επικεντρώνεται σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα από Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια και λήγουν κοντά στο έτος 2033.
Το My Target Value είναι ένα προϊόν εφάπαξ καταβολής (από 5.000 έως 100.000 ευρώ), το οποίο δεν προσφέρει ετήσιο μέρισμα, ωστόσο συνδυάζει την παροχή ασφαλιστικού προγράμματος και κυρίως μια επένδυση σχετικά χαμηλού κινδύνου με προσδοκώμενη απόδοση ανώτερη από τα τρέχοντα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων.