Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις για μείωση κερδών της Alpha Bank

Εκτιμήσεις για ελαφρά μείωση κερδών του ομίλου Alpha Bank, που θα αποτελέσει ενδεχομένως την ”πρώτη αρνητική έκπληξη” στα αποτελέσματα ελληνικών εισηγμένων, δημοσιεύει διεθνές πρακτορείο, επικαλούμενο έλληνες αναλυτές.

Εκτιμήσεις για μείωση κερδών της Alpha Bank
Εκτιμήσεις για ελαφρά μείωση κερδών, της τάξεως του 3-10% στον όμιλο της Alpha Bank, που θα αποτελέσει την ”πρώτη αρνητική έκπληξη” στα αποτελέσματα ελληνικών εισηγμένων, δημοσιεύει διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο έλληνες αναλυτές.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου ενδέχεται να είναι μειωμένα έως και κατά 10% λόγω της κακής πορείας της κεφαλαιαγοράς, παρά τις προηγούμενες εκτιμήσεις για άνοδο έως και κατά 10%.

Συγκεκριμένη αναφορά πάντως γίνεται μόνον στο ημερήσιο δελτίο της EFG Eurobank χρηματιστηριακής, στο οποίο, όπως διαπίστωσε το euro2day.gr, αναφέρεται ότι:

”Η συνισταμένη των εκτιμήσεων των αναλυτών (consensus estimates)προσδιορίζει τα κέρδη του ομίλου για το 2001 σε 252 εκατ. ευρώ, ήτοι αυξημένα κατα 6%. Η προγούμενη εκτίμηση της EFG ήταν για άνοδο της κερδοφορίας κατα 10%.

Εν τούτοις έχουμε λόγους να πιστεύουμε οτι η Alpha δεν θα καλύψει τις εκτιμήσεις μας, κυρίως λόγω της δυσμενούς πορείας της κεφαλαιαγοράς”.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά σε ”επιβράδυνση των εσόδων της τράπεζας από τόκους και αύξηση των εξόδων προσωπικού και διοίκησης”, ενώ συμπερασματικά εκτιμάται ότι τα κέρδη του ομίλου ενδέχεται να είναι μειωμένα κατά 3% σε σχέση με το 2000, ”γεγονός που δεν θα επηρεάσει τους επενδυτές”.

Η EFG διατηρεί τη μεσοπρόθεσμα ουδέτερη στάση της απέναντι στη μετοχή, ενώ επισημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να σημειωθεί άνοδος της τιμής της μετοχής, λόγω της ”αδικαιολόγητα μεγάλης πτώσης που έχει προηγηθεί”

Τα αποτελέσματα της Alpha πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v