Τι βλέπουν οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Τρίτης

Ιδια σε γενικές γραμμές με τη χθεσινή αναμένουν τα πρωινά reports των ΑΧΕ τη συνεδρίαση της Τρίτης στο ΧΑ, καθώς εκτιμούν ότι ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, η απουσία νέων, αλλά και πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο θα δώσουν το στίγμα.

Τι βλέπουν οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Τρίτης
Τη διατήρηση του αρνητικού κλίματος εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ως την αιτία που δεν επιτρέπει την αισιοδοξία, καθώς αναμένεται η συνέχιση των πιέσεων στις τράπεζες. Εντονότερες, αναφέρεται, εκτιμώνται οι πιέσεις στην Εμπορική λόγω της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από το stock option. ”Σαν αντίβαρο αναμένεται να λειτουργήσουν οι τηλεπικοινωνίες”, αναφέρει το report.

Στο ίδιο με το χθεσινό μοτίβο περιμένει η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ να είναι και η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με κυρίαρχη την απουσία νέων. Τεχνικά και μάλλον βραχύχρονα κρίνονται τα όποια rebound, ενώ οι διεθνείς αγορές και οι εξελίξεις στο Ιράκ θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αναφορά στη χθεσινή αρνητική συνεδρίαση κάνει το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, προσθέτοντας ότι ”η διατήρηση του όγκου συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα δεν προϊδεάζει για αλλαγή της χρηματιστηριακής εικόνας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα”.

”Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάποιο λόγο στην τρέχουσα φάση γιατην αντιστροφή της πτωτικής τάσης, εξαιρουμένης ίσως της εκπλήξεως από το εξωτερικό”, αναφέρει στην πρωινή της ενημέρωση η Fortius ΑΧΕΠΕΥ, κάνοντας ωστόσο αναφορά στις αυξημένες πιθανότητες μιας ανακλαστικής αντίδρασης λόγω των απωλειών κατά 3,42% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Πιθανή θεωρεί η Ωμέγα Χρηματιστηριακή μια ανοδική αντίδραση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ”η διάρκεια και το εύρος, της οποίας θα κριθεί από τη θετική ή μη μεταβολή της συναλλακτικής δραστηριότητας”.

* Διαβάστε τα πλήρη reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v