Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πως σχολιάζει η SSSB τις πιέσεις στη μετοχή

Διατηρεί την τιμή στόχο στα 12 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η SSSB σε σχετική έκθεσή της (17/01), ενώ αφήνει αμετάβλητη την πρόβλεψή για την πορεία των τίτλων της εταιρίας, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις πιέσεις που δέχεται η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Πως σχολιάζει η SSSB τις πιέσεις στη μετοχή
Διατηρεί την τιμή στόχο στα 12 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ (σημερινή τιμή κλεισίματος 8,70) η SSSB σε σχετική έκθεσή της (17/01), ενώ επίσης αμετάβλητη αφήνει την πρόβλεψή της για την πορεία των τίτλων της εταιρίας (απόδοση ανώτερη της αγοράς, μεσαίου ρίσκου – outperform, high risk).

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η μετοχή της εταιρίας έχει σημειώσει πτώση κατά 13% από την αρχή του έτους, ως αποτελέσματα υπερβολικών ανησυχιών της αγοράς αναφορικά με το ζήτημα της Intralot, την πιθανότητα πώλησης περαιτέρω ποσοστού από το ελληνικό δημόσιο, αλλά και τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου της εταιρίας (κυρίως αναφορικά με το ”Στοίχημα”).

Παράλληλα, επίσης ”υπερβολικές” χαρακτηρίζονται οι επιφυλάξεις που εκφράζονται από την αγορά για την άδεια του στιγμιαίου λαχείου, την οποία ο ΟΠΑΠ δε θα διεκδικήσει στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της SSSB.

Αναφορικά με το θέμα της Intralot τονίζεται πως στην χειρότερη περίπτωση ο ΟΠΑΠ θα κληθεί να καταβάλει 119 εκατ. ευρώ, αν και όπως, τονίζεται σχετικώς, οποιαδήποτε απόφαση θα αποτελέσει θέμα περαιτέρω διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων.

Εξάλλου, στην έκθεση εκτιμάται πως οι πωλήσεις της εταιρίας για το 2002 θα ανέλθουν στα 2,017 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 2,21 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη του ΟΠΑΠ εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 409 εκατ. ευρώ για το 2002, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 443 εκατ. ευρώ.

Το P/E του ΟΠΑΠ, εκτιμά η SSSB, θα διαμορφωθεί στο 10,7 και στο 9,9 για το 2002 και το 2003 αντίστοιχα, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) προβλέπεται να ανέλθουν στα 0,82 και 0,89 ευρώ αντίστοιχα.

Αναφορικά με τους ”κινδύνους” που αντιμετωπίζει ο ΟΠΑΠ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η πιθανή ”φιλελευθεροποίηση” της εγχώριας αγοράς ”τζόγου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v