Κεφαλαιαγορά: Προσωρινή αναστολή για Worldwide

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας Worldwide AΕΠΕΥ, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κεφαλαιαγορά: Προσωρινή αναστολή για Worldwide
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000 την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας Worldwide AΕΠΕΥ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία άνοιξε περίπλοκες θέσεις στο ΧΠΑ και ειδικότερα στα options, θέσεις που δεν της ”βγήκαν” και οι οποίες ουσιαστικά δεν μπορούσαν να εξακριβωθούν από τους ”παίκτες” σε όλη τους την έκταση, με δεδομένη τη συνεργασία της με τουλάχιστον τρείς χρηματιστηριακές.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η εταιρία εκλήθει να καταβάλλει αυξημένο margin για τις θέσεις αυτές.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΕΣΕΠ ”ως προς τις θέσεις σε παράγωγα προϊόντα πελατών της εν λόγω Α.Ε.Π.Ε.Υ που έχουν προκύψει από συναλλαγές στην οργανωμένη αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π. έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκκαθάρισης των συναλλαγών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v