Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος για ΕΧΑΕ

Τιμή στόχο τα 3 ευρώ θέτει η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε flash report με ημερομηνία 14/1, εκτιμώντας τον τίτλο ως επενδυτική ευκαιρία για αγορά, ιδίως με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Π&Κ: Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος για ΕΧΑΕ
Σε flash alert με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναβάθμισε τη μετοχή της ΕΧΑΕ, εκτιμώντας την ως επενδυτική ευκαιρία για αγορά, ιδίως με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (trading opportunity) και θέτοντας ως τιμή στόχο τα 3,00 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που υπονοεί την ύπαρξη περιθωρίου κέρδους της τάξεως του 25% σε σχέση με την τιμή της μετοχής τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε όρους αποτίμησης η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα δείκτη P/BV02e της τάξεως του 0,63. Η τιμή στόχος 3,00 ευρώ ανά μετοχή αντιστοιχεί σε μία κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 214 εκατ. ευρώ. Η τιμή στόχος προσδιορίστηκε με βάση την Εσωτερική Αξία της Μετοχής η οποία υπολογίστηκε αθροίζοντας τις συμμετοχές της εταιρίας και τα ακίνητα της, σε τρέχουσες τιμές.

Πάντως, στο flash report, παρά τη θετική προοπτική της εταιρίας, επισημαίνεται ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους επενδυτικούς κινδύνους που συνδέονται με τη μετοχή.

Ειδικότερα σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της ΕΧΑΕ, επισημαίνεται ότι για το τρέχον έτος είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς το σημαντικότερο τμήμα των εσόδων σε επίπεδο ομίλου προέρχεται από τη συναλλακτική δραστηριότητα του Χ.Α.Α. και του ΧΠΑ, μεγέθη τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια.

Επίσης, το Ελληνικό Δημόσιο που είναι βασικότερος μέτοχος της εταιρίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μείωση του ποσοστού του στην ΕΧΑΕ, η διάθεση του οποίου ενδεχομένως να επιφέρει πιέσεις στην τιμή της μετοχής, ενώ τέλος, η αποδοχή του νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία ιδιωτικών αγορών μετοχών, μειώνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρίας ως ”μονοπωλίου” στην εγχώρια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v