Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τι προβλέπει για τα αποτελέσματα Q3 η Optima

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 110,7 εκατ. ευρώ, έναντι 186 εκατ. το β' τρίμηνο και 191,8 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021, λόγω χαμηλότερων λειτουργικών εσόδων, υψηλότερων λειτουργικών δαπανών και υψηλότερων προβλέψεων.

Εθνική: Τι προβλέπει για τα αποτελέσματα Q3 η Optima

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, που δημοσιοποιούνται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, καταθέτει η Optima Bank ενώ θέτει υπό αναθεώρηση και την τιμή-στόχο των 5,42 ευρώ για τη μετοχή. 

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αναμένεται κερδοφόρο τρίμηνο αλλά πιο αδύναμο σε σχέση με το Q2 λόγω σχεδόν μηδενικών εσόδων από μη-βασικές δραστηριότητες. Τα σχετικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο ανέρχονταν σε 181 εκατ. ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 110,7 εκατ. ευρώ, έναντι 186 εκατ. το β' τρίμηνο και 191,8 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021, λόγω χαμηλότερων λειτουργικών εσόδων, υψηλότερων λειτουργικών δαπανών και υψηλότερων προβλέψεων (άνοδος 24% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο). 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 332,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Οπως αναφέρει η Optima, η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 19% έναντι των τραπεζών της ΝΑ Ευρώπης και με premium 17% έναντι των ελληνικών τραπεζών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v