Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Helleniq Energy: Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή η Optima

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα "αναπροσαρμοσμένα" EBITDA του ομίλου θα υπερβούν το ορόσημο του 1 δισ. ευρώ φέτος, θέτοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 1,2 δισ. ευρώ. Τι προβλέπει για το μέρισμα.

Helleniq Energy: Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή η Optima

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Helleniq Energy (πρώην Ελληνικά Πετρέλαια), στα 8,6 από 7 ευρώ δίνει η Optima Bank, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy". 

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η εισηγμένη είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τις τρέχουσες συνθήκες προσφοράς/ζήτησης στο πετρέλαιο, τη στιγμή που ενισχύεται η επενδυτική περίπτωση της Helleniq Energy και από την επιτάχυνση των κινήσεων στις ΑΠΕ. 

Προβλέπει ότι τα "αναπροσαρμοσμένα" EBITDA του ομίλου θα υπερβούν το ορόσημο του 1 δισ. ευρώ φέτος, θέτοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 1,2 δισ. ευρώ, προτού υποχωρήσουν στα 954 εκατ. ευρώ το 2023 και στα 760 εκατ. ευρώ το 2024. 

Ως εκ τούτου, προβλέπει αυξημένο μέρισμα, στα 0,5 ευρώ ανά μετοχή για το 2022 συν το ειδικό μέρισμα 0,4 ευρώ που θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους από τα έσοδα πώλησης της ΔΕΠΑ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v