Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Τιμή-στόχος οι 1.175 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στην πρώτη τριάδα των αγορών που εκτιμά ότι θα δώσουν υψηλά κέρδη τοποθετεί την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος. Οπλο για την οικονομία ο τουρισμός. Πού διαμορφώνονται οι αποτιμήσεις σε όρους p/e, κερδών ανά μετοχή και μερισματικής απόδοσης.

Goldman Sachs: Τιμή-στόχος οι 1.175 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος διατηρεί τον στόχο για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.175 μονάδες από τις 950 μονάδες που περίμενε ότι θα φτάσει τον Δεκέμβριο του 2021. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα είναι πάνω από 35% στους επόμενους δώδεκα μήνες, γεγονός που τοποθετεί την εγχώρια αγορά μετοχών στην πρώτη τριάδα των αγορών που βλέπει η τράπεζα.

Η GS συστήνει στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε αλλαγές θέσεων στις αγορές της Λατινικής Αμερικής προς αγορές που στηρίζονται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα και η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, και σε αγορές της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, όπως η Σαουδική Αραβία.

Ο δείκτης αποτίμησης P/E (πολλαπλασιαστής κερδών) για την εγχώρια αγορά διαμορφώνεται στις 10 φορές και βάσει της τιμής-στόχου της Goldman Sachs τοποθετείται στις 12 φορές. Τα κέρδη ανά μετοχή (ΕΡS) εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 18% τους επόμενους δώδεκα μήνες, παρόμοια εκτίμηση με το consensus των αναλυτών που αναμένει αντίστοιχη άνοδο της τάξεως του 20%. Η εκτίμηση είναι από τις υψηλότερες, ενώ η τράπεζα τοποθετεί τη μερισματική απόδοση στο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v