Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουδέτερη στάση από SSSB για Alpha

”Ουδέτερη στάση” για τη μετοχή της Alpha Bank με τιμή - στόχο τα 19,1 ευρώ βλέπει σε έκθεση της με ημερομηνία 20/02/2002 η SSSB, χαρακτηρίζοντας τη μετοχή ”μεσαίου ρίσκου”. Παράλληλα, αναμένει ”αδύναμα” κέρδη για το 2001.

Ουδέτερη στάση από SSSB για Alpha
”Ουδέτερη στάση” προτείνει η έκθεση της SSSB με ημερομηνία 20/02/2002 για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ ως τιμή-στόχο θέτει τα 19,10 ευρώ από τα 18,56 στα οποία η μετοχή της Alpha έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης. Ακόμα, χαρακτηρίζει την επένδυση στη μετοχή της τράπεζας ως ”μεσαίου ρίσκου”.



Ο οίκος εκτιμά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της τράπεζας ως μεγάλες, καθώς και ότι το franchise της τράπεζας έχει ηγετικό προφίλ, ενώ χαρακτηρίζει ”καθαρή” τη μετοχική της σύνθεση.

Η έκθεση της SSSB αναφέρει ακόμη ότι τα κέρδη, που επίσημα ανακοινώνονται στις 21 Φεβρουαρίου, θα είναι περιορισμένα, κάτι που πιθανολογεί ότι θα επηρεάσει και την πορεία της μετοχής.

Παράλληλα με τις προοπτικές που ανοίγονται για την Alpha από την παροχή οικονομικών υπηρεσιών στην ”άγουρη” τραπεζικά ελληνική αγορά, η έκθεση του οίκου δίνει έμφαση στις δαπάνες της τράπεζας, προκειμένου να απορροφήσει την Ιονική.

Όπως συνεχίζει η έκθεση, η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία αύξησε το μερίδιο της Alpha στην αγορά από 13% σε 18% μείωσε χαρακτηριστικά την κερδοφορία της και το ”στοίχημα” τώρα είναι το κατά πόσον θα καταφέρει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να επανέλθει στα προ Ιονικής επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v