Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aλλαγές στη μετοχική σύνθεση 11 εταιριών

Με αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 11 εταιριών ανακοινώθηκε σήμερα το νέο μετοχολόγιο. Ξεχωρίζουν οι μεταβιβάσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η πώληση μετοχών της Κλωνατέξ, από τον κ. Θ. Λαναρά προς τη Λαντέκ.

Aλλαγές στη μετοχική σύνθεση 11 εταιριών
Με αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 11 εταιριών δημοσιεύτηκε σήμερα το νέο ενημερωμένο μετοχολόγιο των εισηγμένων εταιριών. Μεταξύ των αλλαγών αυτών ξεχωρίζει η μεταβίβαση συμμετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης ξεχωρίζει η είσοδος της Alpha Bank και της KIANΑ Investments στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και Πουλιάδης, αντίστοιχα. Επίσης o κ. Θ. Λαναράς μεταβίβασε το 6,3% της Κλωνατέξ στη Λαντέκ Επικοινωνίες.

Ειδικότερα στην Εθνική Τράπεζα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στις 23/12 προχώρησε σε μεταβίβαση μέρους του ποσοστού της που πλέον είναι μικρότερο του 5% έναντι 5,5% που ήταν μέχρι τότε. Αντίθετα το Ελληνικό Δημόσιο εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και το ποσοστό συμμετοχής του ανέρχεται στο 6,88%.

Στις 23/12 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταβίβασε μέρος της συμμετοχής του στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ανερχόταν στο 8,79%, και πλέον η συμμετοχή του διαμορφώνεται κάτω από το 5%. Αντίθετα την ίδια ημέρα το Ελληνικό Δημόσιο εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και πλέον κατέχει το 6,59% των μετοχών.

Επίσης από τις 23/12 το ποσοστό συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Εμπορική Τράπεζα υποχώρησε κάτω από το 5% έναντι 9,22% που ήταν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Το ποσοστό αυτό μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο που πλέον ελέγχει το 9,23% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Στην Aspis Bank την 24/12 ο όμιλος Ασπίς Πρόνοια προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του που πλέον ανέρχεται στο 67,32% έναντι 66,78%.

Στις 23/12 ο κ. Παντ. Μυτιληνιός μεταβίβασε μέρος του ποσοστού συμμετοχής του στην εταιρία Domus ΑΕΕΧ και πλέον η συμμετοχή του διαμορφώνεται κάτω από το 5% έναντι 6,29% που κατείχε.

Στις 24/12 η εταιρία Λαντέκ Επικοινωνίες εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Κλωνατέξ κατέχοντας το 6,33% των μετοχών που προέρχεται από πώληση της συμμετοχής του κ. Θ. Λαναρά. Το ποσοστού του εν λόγω επιχειρηματία ανέρχεται πλέον στο 6,93% έναντι 12,7% που κατείχε.

Η Alpha Bank στις 27/12 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και πλέον κατέχει το 9,35% του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με σχετική σημείωση οι μετοχές αυτές προέρχονται από ενεχυρίαση μετοχών.

Στην εταιρία Ντρουκφάρμπεν ο επιχειρηματίας κ. Γ. Καραβασίλης την 27η Δεκεμβρίου πούλησε μέρος των μετοχών που κατείχε και πλέον το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο 63,15% έναντι 69,9%. Αντίθετα στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας εισήλθε, την ίδια ημερομηνία, η εταιρία MHM Holdings που ελέγχει πλέον το 6,44% της εταιρίας.

Στις 23/12 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Πουλιάδης ο επενδυτικός οίκος KIANΑ Investments που πλέον κατέχει το 9,62% της εταιρίας.

Στις 23/12 ο επιχειρηματίας κ. Κ. Κούτλας μείωσε το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία Προοδευτική στο 19% έναντι 23,67% που κατείχε.

Ο κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης στις 23/12 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Πετζετάκις, κατέχοντας πλέον το 10,19% της εταιρίας. Η εταιρία Πετζετάκις κατείχε ποσοστό 9,99% της εταιρίας που προέρχονταν από αγορά ιδίων μετοχών και τις οποίες μεταβίβασε στον κ. Ι. Βαρδινογιάννη. Έτσι το ποσοστό της συμμετοχής της υποχώρησε κάτω από το 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v