Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει long για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Τη θετική του στάση για το ελληνικό χρέος διατηρεί ο αμερικανικός οίκος, που δεν βλέπει νέα έξοδο στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες. Τα περιθώρια σύγκλισης με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς. Προβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη 5%.

Παραμένει long για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Τις θετικές (long) θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα λήξεως το 2028 διατηρεί η JP Morgan με νέα έκθεσή της, εκτιμώντας η χώρα δεν αναμένεται να βγει ξανά στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες, μετά την επιτυχημένη πρόσφατη έκδοση του δεκαετούς ομολόγου. Η JP Morgan διατηρεί την πρότασή της για το εγχώριο επταετές ομόλογο και το κυπριακό εξαετές έναντι των πορτογαλικών ομολόγων.

Για την οικονομία στην Ελλάδα, η JP Morgan προβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη 5% και πληθωρισμό στο 0,9%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται στο 6,3% του ΑΕΠ, με το πρωτογενές έλλειμμα στο 3,6%, με αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει στο 201% του ΑΕΠ.

Στις 118 μονάδες βάσης έναντι μέσου όρου 172 μονάδων βάσης το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, ενώ έχει μειωθεί κατά 99% έναντι των υψηλών του τελευταίου έτους, επισημαίνει η JP Morgan.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αμερικανικού οίκου, το spread θα υποχωρήσει περαιτέρω στις 110 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, στις 100 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και στις 90 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και θα ισορροπήσει τελικά στις 100 μονάδες βάσης, στο πλαίσιο μίας γενικότερης αύξησης των spreads στην Ευρώπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v