Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για Εμφασις

Αποφάσεις για τα Αμοιβαία Κεφάλαια Ακίνητης Περιουσίας, την τροποποίηση τροποποίηση του Κανονισμού Εκκαθάρισης Χρηματιστηριακών Συναλλαγών και Λειτουργίας Συστήματος Aυλων Τίτλων, αλλά και σχέδιο διαβούλευσης για τις ΕΠΕΥ ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για Εμφασις
Απόφαση σχετικά με τον καθορισμό ελάχιστου περιεχόμενου ασφαλιστικών συμβολαίων των ακινήτων στα οποία επενδύουν τα αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας και οι εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε απόφαση σχετικά με το περιεχόμενο της εξαμηνιαίας - ετήσιας έκθεσης και της κατάστασης επενδύσεων αμοιβαίου κεφαλαίου ακίνητης περιουσίας και της εξαμηνιαίας κατάστασης επενδύσεων ανώνυμης εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.

Στις αποφάσεις της Κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνεται η τροποποίηση του Κανονισμού Εκκαθάρισης Χρηματιστηριακών Συναλλαγών και Λειτουργίας Συστήματος Aυλων Τίτλων. Με την τροποποίηση παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του ΧΑ τα οποία παρέχουν την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου να εκτελούν συναλλαγές για ομάδα επενδυτών με κοινά χαρακτηριστικά (basket orders). Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται μείωση κόστους για τους πελάτες των ΕΠΕΥ, ενώ οι διαχειριστές αποκτούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τέλος ενέκρινε για διαβούλευση σχέδιο απόφασης για τις ρυθμίσεις σχετικά με την παροχή από τις ΕΠΕΥ της επενδυτικής υπηρεσίας ”Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Πελατών”. Οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι σύμφωνες και με τα προτεινόμενα από το νέο σχέδιο της Οδηγίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Το σχέδιο θα τεθεί υπόψη των φορέων της κεφαλαιαγοράς για να διατυπώσουν απόψεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για να οριστικοποιηθεί.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.” με Δημόσια Εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό προϋποθέσεις.

Στις αποφάσεις περιλαμβάνεται ο διορισμός χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίες PROTON SECURITIES Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., MEGATRUST SECURITIES, AXON ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε., ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. και VALUE CAPITAL Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και την παράταση εισφοράς μέχρι την 31.12.2003 των Μελών του Χ.Α. στο Επικουρικό Κεφάλαιο εκκαθάρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v