CSFB: Στα 13 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για ΟΤΕ

Στα 13 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ η Credit Suisse First Boston σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 14 ευρώ, θεωρώντας ως σημεία κλειδιά για την περαιτέρω πορεία την επίλυση του cash flow και του θέματος της RomTelecom.

CSFB: Στα 13 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για ΟΤΕ
Τα 13 ευρώ δίνει ως τιμή στόχο η Credit Suisse First Boston για τη μετοχή του ΟΤΕ, μειώνοντάς την από την προηγούμενη τιμή των 14 ευρώ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου, θεωρώντας ως σημεία κλειδιά για την περαιτέρω πορεία του οργανισμού την επίλυση του cash flow και του θέματος της RomTelecom.

Σύμφωνα με την Credit Suisse First Boston τα αποτελέσματα 9μηνου του ΟΤΕ ήταν μικτά, ενώ παρατηρεί κάποιες βελτιώσεις στις εγχώριες δραστηριότητες, αλλά και αδυναμία στο εξωτερικό.

Η CSFB αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου παρείχαν κάποια ένδειξη διατήρησης του κόστους, ενώ εκτιμά ότι η πρόοδος στον έλεγχο του κόστους αναμένεται να αποτελέσει την πιο σημαντική ένδειξη κερδοφορίας για τις εγχώριες δραστηριότητες.

Επιπλέον, η Credit Suisse First Boston επισημαίνει και το ζήτημα της ρευστότητας, τονίζοντας ότι αυτό το χρόνο ο ΟΤΕ υιοθέτησε δύο φορές τρίμηνους κύκλους πληρωμών στις εγχώριες δραστηριότητες.

Παράλληλα, η CSFB δεν παραλείπει να αναφέρει και το ζήτημα με τη RomTelecom, σχολιάζοντας ότι ο ΟΤΕ παρά τις αρχικές συμφωνίες, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τις προτεινόμενες τιμές χρεώσεων.

Μάλιστα, ο ελβετικός οίκος εκτιμά ότι όσο περισσότερο καθυστερεί μια ”καθαρή” λύση, τόσο πιο δύσκολη θα καθίσταται η αναδιάρθρωση της RomTelecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v