Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για project ΕΛΤΕΧ,ΑΒΑΞ σε Κύπρο

Θετικά βλέπει η Marfin την επέκταση στην Κύπρο των ελληνικών εταιριών Ελληνική Τεχνοδομική και ΑΒΑΞ. Η επιβράδυνση των έργων στην Ελλάδα μετά το 2004 επιβάλει την επέκταση των εργασιών στο εξωτερικό.

Τι βλέπει η Marfin για project ΕΛΤΕΧ,ΑΒΑΞ σε Κύπρο
Θετικά βλέπει η Marfin την κίνηση της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της ΑΒΑΞ για την επέκτασή των δύο αυτών εταιριών σε έργα της Κύπρου, όπως αυτό αναφέρεται στο ημερήσιο πρωινό της σχόλιο.

Η Ελληνική Τεχνοδομική και η ΑΒΑΞ συμμετέχουν σε κοινοπραξία με ποσοστό 10% και 60% αντίστοιχα για την διεκδίκηση αυτοχρηματοδοτούμενων έργων στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 440 εκατ. ευρώ, ενώ θυγατρικές British Airways θα συμμετέχουν με 30%.

Το έργα αυτά δεν είναι τα μόνα τα οποία διεκδικεί η ΑΒΑΞ καθώς συμμετέχει και σε άλλους τρεις διαγωνισμούς για αεροδρόμια της Κύπρου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι μέχρι το 2004 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα μεγάλα έργα στην χώρα μας, η Marfin εκτιμά ότι είναι προς θετικό δρόμο η επέκταση των δραστηριοτήτων των δυο εταιριών προς τις ξένες αγορές.

Επίσης θεωρεί ότι η επέκταση των ελληνικών εταιριών προς έργα του εξωτερικού είναι ”μονόδρομος” για αυτές λόγω της συρρίκνωσης της ελληνικής αγοράς μετά το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v